Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
9. prosince 2020 v 20:26
Čas čtení 0:25
Ondřej Jarůšek

V Česku zemřelo první dítě s koronavirem, malé holčičce nebyl ani rok. ÚZIS smrt potvrdil

NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Mluvčí Ústavu zdravotnických informací a statistiky (ÚZIS) potvrdila úmrtí prvního dítěte s nemocí covid-19.

Mluvčí Ústavu zdravotnických informací a statistiky (ÚZIS) Lenka Svobodová dnes pro stanici CNN Prima News potvrdila úmrtí prvního dítěte do čtrnácti let, které bylo nakaženo novým typem koronaviru. Jednat se mělo o dívenku z Liberecka, které ještě nebyl ani jeden rok. Miminko mělo zemřít již 23. listopadu.

Tuto informaci mluvčí ministerstva zdravotnictví Barbora Peterová s ohledem na ochranu osobních údajů nemohla potvrdit. Zároveň ji však ale ani nevyvrátila. Na oficiálních stránkách rezortu je v tabulce obětí skutečně uvedeno úmrtí jedné osoby do čtrnácti let.

Zpráva podobného typu se objevila už před několika týdny, kdy mělo zemřít miminko z Moravskoslezského kraje. Tehdy se však podle všeho mělo jednat o omyl a údaj byl nepravdivý. 

Doporučeno
Jiří Ignác Laňka z URNA: Pokud se tým dostane do střetu s teroristy, tak nikdo na ženu nebude brát ohledy (Rozhovor) Jiří Ignác Laňka z URNA: Pokud se tým dostane do střetu s teroristy, tak nikdo na ženu nebude brát ohledy (Rozhovor) 8. prosince 2020 v 16:03
Domů
Sdílet
Diskuse