Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
13. prosince 2020 v 12:30
Čas čtení 0:43
Ondřej Jarůšek

Havlíček: Zavřou se restaurace a hotely, vím, že to není spravedlivé

NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Čeká nás další utahování šroubů.

Česko čeká návrat do 4. stupně rizika PES a nás tak znovu čekají přísnější restrikce. Zřejmě však bude platit pár výjimek. O těch se rozhovořil ministr obchodu a průmyslu Karel Havlíček v nedělním pořadu Partie. Chce, aby zůstaly otevřené obchody a služby, jako je například kadeřnictví.

„Vláda bude muset velmi pravděpodobně přejít do 4. stupně systému PES. Udělají se určité výjimky a ty by mohly být v oblasti obchodu a služeb,“ cituje CNN Prima News Havlíčkovo vyjádření. Naopak zavřít by se měly hotely či restaurace, podle Havlíčka se tak stane zřejmě v někdy v nejbližších dnech, případně koncem nadcházejícího týdne. 

Karel Havlíček
Zdroj: Úřad vlády ČR

Cílem vlády je omezit mobilitu lidí, ministr průmyslu a obchodu však dodává, že ví, že restrikce nejsou vždy spravedlivé. „Museli bychom nechat buď vše otevřené, nebo vše uzavřené. Vždy je to kompromis. Vždy musíme nějaký segment omezit. Není to spravedlivé. Na druhou stranu restaurace jsou uzavřené v Německu a Rakousku,“ uvedl.

Přechod do 4. stupně PES navrhne ministr zdravotnictví Jan Blatný vládě zítra. Rizikové skóre k dnešnímu dni stouplo ze včerejších 69 bodů na 71. Česko tak v tuto chvíli od nejvyššího, tedy 5. stupně dělí už jen 5 bodů.

Doporučeno
Policie odhalila nelegální večírek v centru Českých Budějovic, rozbili dveře beranidlem Policie odhalila nelegální večírek v centru Českých Budějovic, rozbili dveře beranidlem 13. prosince 2020 v 11:16
Domů
Sdílet
Diskuse