Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
21. ledna 2021 18:01
Čas čtení 1:13
Tereza Šnajdrová

Policisté na Prachaticku zadrželi Satana. Obávaný drogový boss měl u sebe při zadržení samopal

NEWS
Uložit Uložené

Celníkům a policistům se podařilo zlikvidovat organizovanou skupinu z Prachaticka, která provozovala erotický dům a prodávala drogy.

Složitý případ, který policie a kriminalisté řešili již rok a půl, se konečně dočkal svého happy endu. Akce nesoucí název ČAKAN skončila 13. ledna, když Generálního ředitelství cel společně s jihočeskými kriminalisty zlikvidovalo organizovanou skupinu pachatelů. Podle Policie ČR byly tři osoby obviněny za spáchání závažných trestných činů na úseku výroby a distribuce drog.

Doporučeno
Muž v Brně držel rukojmí, vyhrožoval jejich zabitím Muž v Brně držel rukojmí, vyhrožoval jejich zabitím 21. ledna 2021 14:01

Hlavní postavou skupiny je sedmatřicetiletý muž z Vimperska, který si nechává říkat Boss nebo také Satan. Bývalý zápasník drogami zásoboval nejen prachatické příhraničí, ale také celý Jihočeský kraj. „Odběratelé drog i jeho obchodní partneři z něho měli velký respekt. Asi to tak chtěl, při razii se totiž zajistil samopal vzor 58 a revolver,“ doplnil k případu mluvčí policie Jiří Matzner.

drogy
Zdroj: Policie ČR

Druhým obviněným je čtyřiatřicetiletý muž původem z Olomoucka, který zastával roli hlavního chemika bandy. Třetí obviněnou je pak devětadvacetiletá žena, přítelkyně Satana a také provozní jeho nočního klubu. „Mimo jiné dohlížela na sklad drog a distribuovala drogy dál mezi své dívky a jejich klientelu,“ říká Jiří Matzner.

Domů
Sdílet
Diskuse