Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
15. února 2021 7:54
Čas čtení 0:51
Adam Smeták

Pandemický zákon by mohl nahradit nouzový stav. Vláda jej projedná v pondělí

NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Pandemický zákon chce jak opozice tak hejtmani.

Vláda ČR v pondělí projedná návrh pandemického zákona a zvýšení kompenzačního bonusu pro OSVČ z 500 korun na 1000 korun denně. Pandemický zákon by měl nahradit nouzový stav. Od vlády jej opozice požaduje již řadu měsíců a volají po něm i hejtmani, kteří o víkendu požádali o prodloužení nouzového stavu o dva týdny navzdory vůli Sněmovny, která jej ve čtvrtek odmítla prodloužit. 

Vláda bude projednávat také zdvojnásobení kompenzačního bonusu pro podnikatele, a to z 500 korun denně na 1 000 korun denně. Vycházet bude z návrhu ministerstva financí, podle nějž by zvýšení kompenzačního bonusu bylo platné zpětně k 1. únoru. Bonus by již také neměl být navázán na vyhlášení nouzového stavu. Podporu dostanou firmy a podnikatelé, kteří v rozhodném období zaznamenali pokles tržeb o více než polovinu.

Doporučeno
Vláda schválila opětovné vyhlášení nouzového stavu, bude platit dalších 14 dní Vláda schválila opětovné vyhlášení nouzového stavu, bude platit dalších 14 dní 14. února 2021 16:41
Domů
Sdílet
Diskuse