Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
16. února 2021 15:04
Čas čtení 0:40
Daniel Mikolášik

Bitcoin opět láme rekordy. Již překročil hranici 50 tisíc dolarů, může za to i Elon Musk

NEWS
Uložit Uložené

Ještě 27. ledna měl Bitcoin hodnotu něco přes 30 tisíc dolarů, za přibližně tři týdny mu tak cena stoupla o 65,9%.

Bitcoin v úterý v 13:30 našeho času překročil další historickou hranici, když dosáhl hodnoty 50 487 amerických dolarů (cca 1,1 milionu korun). Jde o historický milník v hodnotě kryptoměny, které se v posledních týdnech daří.

Prudký růst ovlivnil i fakt, že do BTC v poslední době investovaly mnohé velké společnosti jako Tesla Elona Muska, Mastercard, PayPal či BNY Mellon.

Doporučeno
Psycholožka Viewegová: Sociální sítě zkreslují realitu, budují falešné sebevědomí, vytváří iluzi vlastní výjimečnosti (Rozhovor) Psycholožka Viewegová: Sociální sítě zkreslují realitu, budují falešné sebevědomí, vytváří iluzi vlastní výjimečnosti (Rozhovor) 15. února 2021 16:34

Jak informuje CNBC, americký výrobce elektromobilů Tesla ve zprávě pro komisi pro cenné papíry a burzy SEC uvedl, že celkově nakoupil Bitcoiny až za 1,5 miliardy dolarů. Ty prý mají zvýšit flexibilitu Tesly a pomoci při „maximalizaci výnosů z hotovosti“.

O nákupu kryptoměny diskutovala i společnost Uber, nakonec však BTC nenakoupila. Jak ale uvedl generální ředitel společnosti Uber Dara Khosrowshahi, společnost stále zvažuje, že by v budoucnu akceptovala při platbě i kryptoměny.

Domů
Sdílet
Diskuse