Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
18. února 2021 17:18
Čas čtení 0:47
Tereza Šnajdrová

Očkování u nejstarších osob v Česku zabírá, křivka zemřelých klesá dolů

NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Ke včerejšímu dni bylo naočkováno 177 540 osob starších 80 let.

Podle informací ministerstva zdravotnictví bylo ke středě naočkováno 177 540 osob starších 80 let, což zapříčinilo pokles počtu úmrtí v dané věkové kategorii, ale také počet hospitalizovaných. Seniorů nakažených koronavirem ve vážném stavu je údajně až čtyřikrát méně, než kolik jich bylo v lednu tohoto roku, informují Novinky.

Doporučeno
Neovlivní: Odměny pro zdravotníky za péči o covidové pacienty jsou doktorům a sestrám kráceny Neovlivní: Odměny pro zdravotníky za péči o covidové pacienty jsou doktorům a sestrám kráceny 18. února 2021 11:33

To, že očkování ohrožené populace zabírá, se ukazuje především na počtu zemřelých seniorů, kterých ještě 31. ledna 2021 v kategorii nad 85 let bylo 65. V úterý 16. února tento počet klesl na 14 a snížil se také denní nárůst hospitalizovaných, a to z 90 na 24 lidí. Data naočkovaných je však zároveň nutno posuzovat s určitým odstupem, neboť účinnost první dávky vakcíny se ukáže nejdříve až za dva týdny po její aplikaci.

Domů
Sdílet
Diskuse