Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
25. února 2021 18:44
Čas čtení 0:59
Vojtěch Vanda

Muž z Prahy donutil ženu, aby na něj přepsala svůj byt. Získal jej i s věcným břemenem ženiny babičky

Muž z Prahy donutil ženu, aby na něj přepsala svůj byt. Získal jej i s věcným břemenem ženiny babičky
Zdroj: Policie ČR
ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

To, co se jevilo jako normální partnerský vztah, přerostlo v přepsání bytu pod pohrůžkou násilí.

Čtyřiadvacetiletý muž využil sílu lásky k trestnému činu. Výhrůžkami donutil sedmadvacetiletou partnerku, kterou si našel po internetu, aby na něj přepsala její byt v Malešicích v hodnotě 3 milionů korun . Spolu s ním se ale na něj přepsalo i věcné břemeno ženiny osmdesátileté babičky. Policie nakonec muže vypátrala a zatkla, byt se pravděpodobně do ženina vlastnictví ale nevrátí.

Doporučeno
Mladík si v metru na Černém Mostě krátil cestu přes koleje. Jsem tu poprvé a nevím, jak to tu chodí, hájil se policistům Mladík si v metru na Černém Mostě krátil cestu přes koleje. Jsem tu poprvé a nevím, jak to tu chodí, hájil se policistům 20. února 2021 9:21

To, co se ze začátku jevilo jako normální partnerský život, se později ukázalo jako podvod. Pár, který tvořila sedmadvacetiletá žena a o tři roky mladší muž, se seznámil na internetu a několik týdnů se spolu scházeli. Podle ženy se vše jevilo jako normální vztah; od muže dostala i dárky v podobě parfému nebo dokonce pneumatik na auto.

Jakmile se ale muž dozvěděl, jak fungují majetkové poměry v rodině, zatlačil. „Vyvrcholilo to nátlakem, na jehož konci byla donucena podepsat smlouvu o prodeji bytu v Malešicích v hodnotě téměř 3 miliony korun. Nátlak měl být proveden jak vyhrožováním likvidací rodiny poškozené, tak jí měl ukázat střelné zbraně, které má,“ uvedl pražský policejní mluvčí Jan Daněk.

Domů
Sdílet
Diskuse