Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
5. března 2021 13:07
Čas čtení 0:34
Vojtěch Vanda

Pozor na náledí! ČHMÚ vydal výstrahu pro polovinu Česka

Pozor na náledí! ČHMÚ vydal výstrahu pro polovinu Česka
Zdroj: TASR - Kristína Mayerová
NEWS ČESKO ČHMÚ
Uložit Uložené

I s omezeným cestováním v rámci Česka by si v budoucích dnech měli řidiči na silnicích dávat pozor.

Na silnicích jedině opatrně. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) vydal novou výstrahu, která by měla zajímat hlavně řidiče a všechny, kterým to na cestách hodně klouže. Od pátku odpoledne totiž hrozí ledovka na polovině území České republiky a potrvá až do sobotního dopoledne.

Doporučeno
ČHMÚ: Na některých místech Česka napadne až 5 centimetrů sněhu ČHMÚ: Na některých místech Česka napadne až 5 centimetrů sněhu 4. března 2021 14:08

Při poklesu teplot pod bod mrazu hrozí náledí na polovině Česka. Zpráva, která nepotěší prakticky nikoho, je důležitá pro obyvatele hned 7 krajů. Výstraha se týká celé Moravy a Slezska společně s Jihočeským krajem, a dále okresů Domažlice, Horažďovice, Klatovy Sušice v Plzeňském kraji. Varování pracovníků ústavu platí od pátku 18:00 a potrvá do sobotních 10:00.

Zbystřit by proto měli všichni, kteří mají omezenou mobilitu, řidiči by se zase měli vyhnout neošetřeným komunikacím, popřípadě dbát zvýšené opatrnosti.

Domů
Sdílet
Diskuse