Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
5. března 2021 v 17:46
Čas čtení 0:48
Vojtěch Vanda

Policejní kontroly v Česku o víkendu zesílí. Hlídky se připraví na zvýšený počet řidičů

Policejní kontroly v Česku o víkendu zesílí. Hlídky se připraví na zvýšený počet řidičů
Zdroj: TASR/Pavol Zachar (ilustrační foto)
NEWS ČESKO
Uložit Uložené

Policejní prezident pro Právo prozradil, že na očekávaný zvýšený počet řidičů na silnicích bude policie připravena.

Namátkové kontroly policistů o víkendu zesílí, řekl v rozhovoru pro Právo policejní prezident Jan Švejdar. V prvním víkendu, během nějž je zakázáno cestovat mimo okres bez řádného dokumentu, se policie zaměří hlavně na rekreační oblasti, v nichž by neměl být kromě místních lidí nikdo další.

Doporučeno
Češi se během uzavírky okresů spoléhají na aplikace, ukazují jim místa policejních hlídek Češi se během uzavírky okresů spoléhají na aplikace, ukazují jim místa policejních hlídek 5. března 2021 v 10:09

Policejní prezident si myslí, že na zvýšený pohyb lidí o víkendu bude policie připravena. V „rizikových místech“ by prý měla být policejní prezence znát. Zatím ale neví, kolik policistů bude do akce povoláno. 

Co se týká toho, jak budou policisté přísní, mluvíme-li o pokutách, si Švejdar stojí za tím, že to o tom, jestli se pokuta bude ukládat, nebo ne, není. 

„Každý by si měl uvědomit, že už bojuje o zdraví své, svých příbuzných, známých a kamarádů. Vidíme, že aktuální situace není dobrá. Za mě tedy rozhodně nejde o to, dát pokyn vybrat maximální množství pokut. Důležité je, aby policie byla vidět a těm, kteří ta opatření nerespektují, dala patřičně vědět, že to tak nejde,“ uvedl pro Právo.

Domů
Sdílet
Diskuse