Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
20. března 2021 8:39
Čas čtení 0:45
Ondřej Jarůšek

Fotbaloví hooligans rasisticky uráží Glena Kamaru, který zbil hráče Slavie Praha

Fotbaloví hooligans rasisticky uráží Glena Kamaru, který zbil hráče Slavie Praha
Zdroj: MacNicol/Getty Images
NEWS SK SLAVIA PRAHA
Uložit Uložené

Řada fotbalových fanoušků se proti příspěvku ohradila.

Na instagramovém účtu fotbalových hooligans se objevila fotografie, na niž skupina osob drží transparent s rasistickým vzkazem adresovaným hráči skotského klubu Rangers FC Glenu Kamarovi. Stojí na něm: „Kamara – Just a n**ger“ (v překladu „Kamara – Jen n*gr“).

Vzkaz je reakcí na nedávný incident, kdy Glen Kamara po vyhroceném zápase se Slavií Praha fyzicky napadl českého obránce Ondřej Kúdelu v útrobách stadionu. Předcházet tomu měla rasistická urážka ze strany Kúdely, ten to však jednoznačně odmítá.

Doporučeno
Opičky, banány a nadávky. Češi na sociálních sítích útočí na hráče Rangers FC Opičky, banány a nadávky. Češi na sociálních sítích útočí na hráče Rangers FC 19. března 2021 11:39

Řada fotbalových fanoušků se proti příspěvku na Instagramu chuligánů ohradila. „Jako slávista musím říct, že je tohle úplná zbytečnost,“ píše jeden uživatel. „Vy jste id*oti. Druhý den nespím, zastávám se Slavie, kde můžu, a vy prezentujete takovou hovadinu,“ přidává se další. 

Kromě samotného fyzického napadení byl zápas doprovázen také drsnými fauly ze strany domácích Rangers. Brankář Slavie Ondřej Kolář dokonce po brutálním zákroku protihráče odešel s frakturou lebky. V souvislosti s fyzickým napadením po zápase už Slavia podala trestní oznámení.

Aktualizace 11:30 – Instagram již rasistický příspěvek odstranil, fotografie se však stále objevuje například na webových stránkách fotbalových chuligánů.

Aktualizace 15:30 – Proti rasistickému vzkazu se ohradil i samotný klub Slavia Praha, který uvedl, že na jeho autory podává trestní oznámení.

Doporučeno
Slavistický brankář Kolář má po hrůzném zákroku zlomeninu čelní kosti Slavistický brankář Kolář má po hrůzném zákroku zlomeninu čelní kosti 19. března 2021 11:05
 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený správce3 (@hooligans.cz)

Domů
Sdílet
Diskuse