Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
26. března 2021 13:21
Čas čtení 1:53
Vojtěch Vanda

Tohle není rebelie ani revoluce, ale otevřeme. Situace je neudržitelná, říká majitel olomouckého barbershopu

Tohle není rebelie ani revoluce, ale otevřeme. Situace je neudržitelná, říká majitel olomouckého barbershopu
Zdroj: Sean Gallup/Getty Images
NEWS ČESKO KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Majitel olomouckého holičství Doe's Barber Shop Richard Laně uvedl, že aby jeho podniky mohly dále fungovat, musí otevřít. Nabádá přitom ostatní, aby jeho rozhodnutí nebrali jako rebelii proti vládě, nýbrž nutný krok k tomu, aby firma přežila.

„Po dlouhém zvažování a zhodnocení situace otevíráme v pondělí 29.3. naše pobočky,“ začal svůj facebookový status majitel olomouckých barbershopů Doe's Barber Shop Richard Laně. Koronavirové restrikce jej, podle jeho slov, dostaly až do bodu, kdy je musí, ač nerad, porušit, aby zachránil svůj byznys. 

Doporučeno
Vláda udělila výjimky pohybu pro některé okresy. V této mapě zjistíš, které to jsou Vláda udělila výjimky pohybu pro některé okresy. V této mapě zjistíš, které to jsou 25. března 2021 18:54

„Ze začátku jsme vše striktně dodržovali. Přeci jen to bylo něco nového a nikdo nevěděl, jak se k situaci postavit. Byli jsme obezřetní. Nestříhali jsme nikde. Nežádali jsme o podpory stát. Vše s vidinou, že stát nastaví systém pro každý segment, který je postižen lockdownem. Času bylo dost, ale s podzimní druhou vlnou žádný systém nepřišel, jen překvapení, že je tu druhá vlna,“ tvrdí Laně

Majitel dále přiznává, že aby zachránili svou firmu, museli začít stříhat klienty v jejich domovech, jelikož byla podpora státu „hrubě nedostačující“. A i když rozvolnění před Vánoci má spousta lidí za minimálně kontroverzní rozhodnutí, jeho byznys to prý zachránilo. Další zavření a prodlužování termínů, kdy se má otevřít, je podle něj nekonečné. Obchody fungují nelogicky, žádné z rozhodnutí není doloženo daty.

Domů
Sdílet
Diskuse