Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
26. března 2021 19:47
Čas čtení 0:37
Ondřej Jarůšek

Poslanecká sněmovna prodloužila nouzový stav do 11. dubna

Poslanecká sněmovna prodloužila nouzový stav do 11. dubna
Zdroj: Úřad vlády ČR
NEWS
Uložit Uložené

Nouzový stav potrvá i nadále.

Poslanecká sněmovna prodloužila nouzový stav do 11. dubna, tedy o dva týdny. Žádost vládní koalice ANO a ČSSD o prodloužení stavu nouze podpořili komunisté. Proti prodloužení byli Piráti, hnutí STAN, koalice SPOLU (ODS, TOP 09, KDU-ČSL) a SPD.

Vláda původně chtěla nouzový stav prodloužit o 30 dní, to se ale prosadit nepodařilo. Předseda KSČM Vojtěch Filip však dnes ráno na tiskové konferenci uvedl, že komunisté vládní návrh podpoří, ale právě jen do 11. dubna. Uvedli pro to ale několik podmínek.

Ministr zdravotnictví Jan Blatný (za ANO) před poslanci dnes uvedl, že věří, že to je naposledy, co vláda žádá o prodloužení nouzového stavu. V podobném duchu se vyjádřil i premiér Andrej Babiš (ANO). „Já pevně doufám, že toto bude poslední lockdown, tento je nejdůležitější,“ uvedl.

Podle ministra zdravotnictví je nutné přísná opatření zachovat alespoň do Velikonoc, po kterých by mohlo dojít například k otevření okresů, mezi kterými je už několik týdnů zakázáno volně cestovat. „Prosím o trpělivost. Je důležité, abychom to nezpackali,” podpořil jej Babiš.

Doporučeno
Politolog: Předvolební kampaň ANO může být hodně tvrdá, drsná a negativní. Voliče se zřejmě pokusí uplácet Politolog: Předvolební kampaň ANO může být hodně tvrdá, drsná a negativní. Voliče se zřejmě pokusí uplácet 24. března 2021 17:35
Domů
Sdílet
Diskuse