Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
9. dubna 2021 17:36
Čas čtení 1:00
Marián Mauik Biel

Makak Elona Muska ovládá videohru myšlenkami. Jde o další úspěch ve vývoji mozkového čipu Neuralink

Makak Elona Muska ovládá videohru myšlenkami. Jde o další úspěch ve vývoji mozkového čipu Neuralink
Zdroj: TASR/AP/Ringo H.W.
TECH
Uložit Uložené

Drobný podkožní čip umí bezdrátově propojovat nervové vjemy a počítač. Cílem je pomoci paralyzovaným lidem k lepšímu životu.

Elon Musk a jeho startup Neuralink už více než čtyři roky pracují na platformě, která by propojila lidský mozek a počítač. Právě se jim podařil další krok ve vývoji. Makak dokázal ovládat jednoduché videohry jen přes bezdrátový „přenašeč myšlenek“.

Doporučeno
Elon Musk představil čip implantovaný v mozku prasete. U lidí jím chce léčit nemoci či je propojovat s umělou inteligencí Elon Musk představil čip implantovaný v mozku prasete. U lidí jím chce léčit nemoci či je propojovat s umělou inteligencí 29. srpna 2020 19:25

Při komunikaci s jakýmkoliv strojem nebo počítačem byl dosud vždy fyzický mezičlánek – buď klávesnice a myš, dotykové pero, diktované slovo nebo prst na displeji mobilu. V některých případech to ale není možné, například při zdravotních potížích nebo částečné či celkové paralýze pacientů. Právě to má být cílová skupina, která má nejvíce benefitovat z vývoje Neuralinku.

Domů
Sdílet
Diskuse