Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
16. dubna 2021 16:00
Čas čtení 1:12
Vojtěch Vanda

Soud rozhodl, že Pražský hrad byl pro lidi uzavřen neprávem. Organizace Kverulant tam nyní chystá akci

Soud rozhodl, že Pražský hrad byl pro lidi uzavřen neprávem. Organizace Kverulant tam nyní chystá akci
Zdroj: Gabriel Kuchta/Getty Images
NEWS MILOŠ ZEMAN PRAŽSKÝ HRAD
Uložit Uložené

Organizace Kverulant napadla úplné uzavření Pražského hradu, které platí doposud. Městský soud v Praze uznal, že se tak stalo neprávem.

Spolek Kverulant, který kvůli úplnému uzavření Pražského hradu podal stížnost k městskému soudu v Praze, vyhrál. Podle soudu neměla správa Hradu v říjnu minulého roku právo uzavřít veřejné prostranství Pražského hradu, které platí doposud. Kverulant proto doufá, že Hrad venkovní prostory otevře, jelikož tam svolal shromáždění.

Doporučeno
Pražský hrad zaslal otevřený dopis UEFA: „Kúdela byl odsouzen neprávem, rasismus byl neprokázaný a domnělý“ Pražský hrad zaslal otevřený dopis UEFA: „Kúdela byl odsouzen neprávem, rasismus byl neprokázaný a domnělý“ 15. dubna 2021 13:49

Vše začalo v říjnu minulého roku, kdy dal prezident Zeman totálně uzavřít Pražský hrad, a na jeho výměře nechal hlídkovat vojáky, kteří kontrolují u vstupu každého, kdo chce projít dovnitř. „Lidé okolo prezidenta zřejmě zneužili toho, že areál Hradu je deklarován jako soukromě spravovaný dvůr, kam si někoho můžou pustit, a někoho jiného nikoliv. Čili že je to něco jako vnitroblok,“ stojí ve vyjádření organizace.

Domů
Sdílet
Diskuse