Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
14. května 2021 15:11
Čas čtení 0:28
Ondřej Jarůšek

Nejvyšší státní zástupce Pavel Zeman rezignoval

Nejvyšší státní zástupce Pavel Zeman rezignoval
Zdroj: ČTK/Deml Ondřej
NEWS
Uložit Uložené

Ve funkci byl od roku 2011.

Nejvyšší státní zástupce Pavel Zeman rezignoval. Po dnešním jednání vlády to oznámil ministr průmyslu a obchodu Karel Havlíček (za ANO). Zeman funkci zastával od roku 2011 a skončit v ní má 30. června. Informoval o tom server iDNES.

Ministryně spravedlnosti Marie Benešová (za ANO) přiznala, že ji Zemanovo rozhodnutí překvapilo, ale respektuje jej. Kdo Zemana na pozici nejvyššího státního zástupce nahradí, zatím není jasné. 

„Vzhledem k tomu, že jsem rezignaci nejvyššího státního zástupce neočekávala, nebyla doručena na Ministerstvo spravedlnosti, a navíc Pavel Zeman do 30. června 2021 zůstává ve funkci, jméno jeho nástupce s ohledem na výše uvedené sdělím až následně,“ uvedla Benešová.

Ministryně spravedlnosti chtěla na Zemana podat kárnou žalobu, podle jejího názoru totiž překročil své pravomoci ve vrbětické kauze. 

pavel zeman
Zdroj: ČTK/Deml Ondřej
Domů
Sdílet
Diskuse