Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
14. července 2021 18:46
Čas čtení 0:28
Tereza Šnajdrová

Tchaj-wan daroval obcím zničeným tornádem 6,5 milionu korun

Tchaj-wan daroval obcím zničeným tornádem 6,5 milionu korun
Zdroj: Czech Thunderstorm Research Association
NEWS TORNÁDO NA JIŽNÍ MORAVĚ
Uložit Uložené

Tchajwanská vláda se rozhodla podpořit Českou republiku štědrým příspěvkem.

Obce, které koncem měsíce června zasáhlo ničivé tornádo, se s následky řádění přírody stále vyrovnávají. Na poničená místa jezdí pomáhat dobrovolníci, vzniklo několik veřejných sbírek a do jedné z nich se zapojil i Tchaj-wan. Tamní vláda zasaženým obcím poskytla finanční podporu ve výši 6,5 milionů korun, na což na Twitteru upozornil senátor Pavel Fischer.

Doporučeno
Do roku 2050 se už s oteplováním nedá nic dělat. Když do té doby omezíme skleníkové plyny, můžeme klima ovlivnit, říká Zahradníček Do roku 2050 se už s oteplováním nedá nic dělat. Když do té doby omezíme skleníkové plyny, můžeme klima ovlivnit, říká Zahradníček 8. července 2021 15:33

Tchaj-wan daroval na transparentní účet pro pomoc obcím zničeným tornádem v Jihomoravském kraji 6,5 milionu korun! Děkujeme,“ tweetnul Fischer.

Není to poprvé, co nám Tchaj-wan pomohl. Na jaře minulého roku, kdy se v Česku nekontrolovatelně šířila pandemie koronaviru, nám tamní vláda darovala 25 plicních ventilátorů a 100 zdravotnických ochranných masek. 

Doporučeno
Policie zadrženého podnikatele Kočku a další dvě osoby obvinila z vydírání a loupeže Policie zadrženého podnikatele Kočku a další dvě osoby obvinila z vydírání a loupeže 14. července 2021 16:50
Domů
Sdílet
Diskuse