Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
14. července 2021 16:50
Čas čtení 0:38
Tereza Šnajdrová

Policie zadrženého podnikatele Kočku a další dvě osoby obvinila z vydírání a loupeže

Policie zadrženého podnikatele Kočku a další dvě osoby obvinila z vydírání a loupeže
Zdroj: ČTK/Šimánek Vít
NEWS
Uložit Uložené

Zadrženým osobám nyní hrozí až desetiletý trest ve vězení.

Pražští kriminalisté ve spolupráci se speciální pořádkovou jednotkou již v úterý odpoledne zadrželi vlivného podnikatele Jana Kočku. Jen o den později, tedy ve středu, byl podnikatel spolu s dalšími dvěma osobami obviněn z vydírání a loupeže. Za spáchanou trestnou činnost nyní zadrženým hrozí až desetiletý trest ve vězení, informuje Policie ČR.

Doporučeno
Napadení v pražském metru: Muž se zastal obtěžované ženy. Po několika ranách pěstí zůstal ležet Napadení v pražském metru: Muž se zastal obtěžované ženy. Po několika ranách pěstí zůstal ležet 14. července 2021 11:30

Pražští kriminalisté třetího oddělení čtvrtého policejního obvodu ve spolupráci s policisty ze speciální pořádkové jednotky zadrželi včera odpoledne v centru metropole tři muže podezřelé z násilné trestné činnosti,“ potvrdila informaci policejní mluvčí Violeta Siřišťová.

Trojice v půlce června vyhrožovala a následně fyzicky napadla sedmapadesátiletého poškozeného, kterého násilím nutila k převodu jeho firmy. Při odchodu mu jeden z mužů vyrval ze zdi bezpečnostní kameru, která celý incident natáčela. Poškozený po napadení utrpěl zranění, která si vyžádala převoz do nemocnice,“ doplnila pak. 

Zadržené osoby jsou obviněny ze spáchání trestných činů vydírání a loupež. Pražští kriminalisté v průběhu dnešního dne státnímu zástupci navrhnou jejich vzetí do vazby a v případě odsouzení dotyčným hrozí až 10 let za mřížemi.

Doporučeno
Síla koruny: V těchto zemích si budeš s 1 000 korunami žít na vysoké noze Síla koruny: V těchto zemích si budeš s 1 000 korunami žít na vysoké noze 14. července 2021 14:36
Domů
Sdílet
Diskuse