Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
19. července 2021 12:21
Čas čtení 1:53
Tímea Krauszová

Antisexové postele v Tokiu? Elitní sportovec si vyzkoušel, zda by postel ustála případné intimnosti mezi olympioniky

Antisexové postele v Tokiu? Elitní sportovec si vyzkoušel, zda by postel ustála případné intimnosti mezi olympioniky
Zdroj: Pexels/ROMAN ODINTSOV/volně k užití (ilustrační obrázek)
SPORT
Uložit Uložené

Letní olympijské hry poznamenávají obavy z koronaviru. Někteří sportovci tvrdí, že i proto mají prý zakázaný sex a na pokojích jsou postele z kartonu, které by neunesly dvě těla.

Letní olympijské hry jsou poznamenány obavami z koronaviru. Podle několika médií i vyjádření některých soutěžících organizátoři chtějí zabránit zbytečné socializaci, která by mohla napomoci nákaze. Jedním z řešení jsou údajně i protisexové postele: jsou vytvořeny z kartonu a jsou prý poměrně křehké, takže neunesou více než jednu osobu.

Tento postoj organizátorů potvrzuje i jejich stanovisko k ochraně. Kondomy (které již tradičně dostávají olympionici v rámci uvítacího balíčku) si prý mají sportovci odnést domů jako suvenýry a využít je k šíření osvěty o ochraně před HIV a AIDS, informuje Complex.

Doporučeno
Karlos Vémola na sebe před zápasem s Marpem vytvořil velký tlak, ale právě to je jeho motor, říká Pavol Neruda (Rozhovor) Karlos Vémola na sebe před zápasem s Marpem vytvořil velký tlak, ale právě to je jeho motor, říká Pavol Neruda (Rozhovor) 18. července 2021 16:10

Postel, ve které nemůžeš mít sex?

Za designem udržitelných a plně recyklovatelných postelí stojí japonská firma Airweave, která se soustřeďuje právě na postelový design. Podle magazínu Dezeen vyrobili 18 tisíc postelí a matrací na míru, přičemž 8 tisíc z nich použijí během paralympijských her znovu. Rám postele je vyroben z recyklovaného kartonu, matrace z polyetylénových vláken, která by se měla dát recyklovat prakticky donekonečna.

Organizátoři touto objednávkou chtěli naplnit svůj příslib o udržitelných hrách, po skončení LOH postele darují místním komunitám. Jsou lehké, snadno se skládají i rozkládají a je proto snadné je i přemístit. Podle amerického atleta Paula Chelima jsou však velmi křehké.

Doporučeno
Sportovkyně jsou často tak podvyživené, že nemají menstruaci. Transvzpěračka na olympiádě v tomto nemá výhodu, vysvětluje vědec Sportovkyně jsou často tak podvyživené, že nemají menstruaci. Transvzpěračka na olympiádě v tomto nemá výhodu, vysvětluje vědec 17. července 2021 9:30

Stříbrný olympijský medailista (v roce 2016 skončil druhý v běhu na 5 tisíc metrů) na Twitteru tvrdí, že postelemi chtějí organizátoři předcházet intimnostem mezi sportovci.

 

„Postele unesou váhu jen jednoho člověka, aby se tím (organizátoři) vyhnuli situacím nad rámec sportu,“ tvrdí olympionik. V příspěvku dále žertuje, že pro běžce to vůbec nemusí být problém, křehká postel prý klidně udrží i čtyři z nich. Chelimo v dalších tweetech tvrdí, že postele se při prudkých pohybech rozloží. 

Na posledních letních olympijských hrách rozdali organizátoři 450 tisíc kondomů, letos je to „jen“ 160 tisíc. Prý jen se vzdělávacím záměrem. „Naším záměrem není, aby olympijští atleti využili kondomy v olympijském městečku. Chceme pomoci zvýšit povědomí tím, že si je vezmou zpět do svých zemí,“ vysvětlují organizátoři v stanovisku.

Na posteli se dá i skákat

Postele však nemusí být problém. Rhys McClenaghan, irský gymnasta, na videu na Twitteru dokazuje, že klepy o antisexových postelích nejsou pravdivé. V pohodě na té své skáče a nerozlomí se pod ním. „V dnešní epizodě falešných zpráv z olympijských her: postele jsou prý antisexové,“ uvádí své video.

Domů
Sdílet
Diskuse