Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
11. srpna 2021 v 8:47
Čas čtení 0:56
Ondřej Jarůšek

Obchod roku: Američané kupují Avast za 186 miliard korun

Obchod roku: Američané kupují Avast za 186 miliard korun
Zdroj: Avast
NEWS
Uložit Uložené

To, o čem se před pád týdny mluvilo, je už nyní oficiální.

Českou nadnárodní antivirovou firmu Avast převezme americká kybernetická společnost NortonLifeLock. Američané za ni zaplatí 8,6 miliard dolarů (186,3 miliard korun). Informace o spojení firem se na veřejnosti objevily v červenci. Tou dobou už jednání nějakou dobu probíhala. Nyní je již uzavření dohody definitivní. Společnost Avast to potvrdila na Twitteru.

Generální ředitel společnosti NortonLifeLock Vincent Pilette uvedl, že obě firmy mají stejnou vizi společné platformy. Spojená firma chce podle serveru iDNES své služby poskytovat více než 500 milionům uživatelů. 

„Budeme díky tomu moci dosáhnout našeho cíle, kterým je chránit lidi a umožnit jim, aby byli v digitálním světě v bezpečí,“ dodává Pillete.

Doporučeno
Zavzpomínej si. Těchto 10 českých her tě vrátí do dětství Zavzpomínej si. Těchto 10 českých her tě vrátí do dětství 2. srpna 2021 v 11:00

Dohodu si pochvaluje i český Avast. „Vznikne světový lídr v oblasti kybernetické bezpečnosti zaměřený na koncové uživatele, který v sobě spojí sílu Avastu v ochraně soukromí a NortonLifeLocku v ochraně identity,“ řekl ředitel Avastu Ondřej Vlček.

Česká firma Avast Software se sídlem v Praze vyvíjí svůj antimalware program od roku 1988. Velká část jejích uživatelů využívá služby bezplatně. 

Společnost NortonLifeLock má sídlo ve městě Tempe v americké Arizoně a vznikla v roce 1982 pod názvem Symantec. Jedním z hlavních zaměření firmy je ochrana proti krádeži identity.

Domů
Sdílet
Diskuse