Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
18. srpna 2021 18:25
Čas čtení 1:00
Vojtěch Vanda

Chatbot českých studentů porazil americké konkurenty a získal zlato v soutěži Amazon Alexa Prize

Chatbot českých studentů porazil americké konkurenty a získal zlato v soutěži Amazon Alexa Prize
Zdroj: ČVUT
TECH
Uložit Uložené

Studenti z ČVUT pod vedením experta na umělou inteligenci Jana Šedivého letos naprogramovali a předvedli nejlepšího konverzačního robota v soutěži.

Nejhodnotnější, nejdelší a nejlepší konverzace vede chatbot Alquist z Česka. Takto rozhodla porota americké soutěže Alexa Prize Social Bot Grand Challenge, které se zúčastnil i tuzemský tým z Českého institutu informatiky, robotiky a kybernetiky ČVUT. Studenti pod vedením experta na umělou inteligenci Jana Šedivého se po třech letech, v nichž získali druhé a třetí pozice, letos vyšplhali až na samotný vrchol.

Doporučeno
Studenti z ČVUT postavili nejlepšího chatbota pro Amazon. Uspěli proti Princetonu či MIT a míří do finále, kde mohou vyhrát milion dolarů Studenti z ČVUT postavili nejlepšího chatbota pro Amazon. Uspěli proti Princetonu či MIT a míří do finále, kde mohou vyhrát milion dolarů 30. srpna 2017 14:05

Úkolem tohoto konverzačního/sociálního bota bylo vést konverzaci, v níž bude se svým protějškem plynule hovořit, reagovat, odpovídat na dotazy, informovat jej, ale třeba jej i bavit. To vše na zařízeních Amazonu s virtuální asistentkou Alexou. O to víc je úspěch cennější, jelikož tým z Česka dokázal excelovat v soutěži mezi konkurencí, jejímž jazykem bot „mluví“.

Domů
Sdílet
Diskuse