Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
21. srpna 2021 13:03
Čas čtení 0:33
Ondřej Jarůšek

Varování ČHMÚ: Česko zasáhnou silné bouřky, výstraha platí pro tyto kraje

Varování ČHMÚ: Česko zasáhnou silné bouřky, výstraha platí pro tyto kraje
Zdroj: Unsplash/Josep Castells/volně k užití
NEWS PŘEDPOVĚĎ POČASÍ
Uložit Uložené

V neděli v Česku udeří další bouřky.

Velkou část České republiky v neděli zasáhnou silné bouřky. Informuje o tom Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) v nové výstraze. Ta bude platit od nedělního poledne přibližně do půlnoci. Kromě silných bouřek meteorologové očekávají srážkové úhrny kolem 30 mm.

Nedělní výstraha platí pro celý Moravskoslezský, Zlínský, Olomoucký, Jihomoravský a Pardubický kraj, dále také pro Vysočinu a části Jihočeského, Královéhradeckého a Středočeského kraje. Ve všech zmíněných krajích zatím platí nízký stupeň nebezpečí.

Doporučeno
Za taxi platí ženami, muži padají z letadla. Co se děje v Afghánistánu a jak Taliban ovlivní Evropu? Za taxi platí ženami, muži padají z letadla. Co se děje v Afghánistánu a jak Taliban ovlivní Evropu? 18. srpna 2021 12:35

ČHMÚ vyzývá k opatrnosti a varuje před možnými následky nevlídného počasí. „Nárazy větru mohou lámat větve stromů. Nebezpečí mohou představovat také kroupy a blesky. Je třeba dbát na bezpečnost zejména s ohledem na nebezpečí zásahu bleskem a úrazu padajícími a poletujícími předměty,“ píší meteorologové.

Přívalové deště mohou také ojediněle způsobit rozvodnění malých toků, zatopení podchodů, podjezdů či sklepů. Ti, co během bouře usednou za volant, by měli snížit rychlost a jezdit jen velmi opatrně.

Domů
Sdílet
Diskuse