Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
1. září 2021 11:02
Čas čtení 1:21
Vojtěch Vanda

„Přeji vám hodně jídla a kamarádů,“ popřál dětem na začátek školního roku Miloš Zeman

„Přeji vám hodně jídla a kamarádů,“ popřál dětem na začátek školního roku Miloš Zeman
Zdroj: FOTO TASR - Martin Baumann
NEWS MILOŠ ZEMAN
Uložit Uložené

Miloš Zeman navštívil Základní a mateřskou školu Merhautova v Brně. Ve svém projevu se věnoval zejména problémům s potravou, které některé z dětí, jež školu navštěvují mají.

Prezident České republiky Miloš Zeman odstartoval nový školní rok v Základní a mateřské škole Merhautova v Brně, kam byl školou pozván. V proslovu dětem popřál, aby měly hodně radosti ze života, jídla a kamarádů. Zeman tím narážel na informaci ze školy, podle které dvě žačky zkolabovaly hlady. 

Doporučeno
Prezident Zeman zahájí nový školní rok v Brně. Poletí tam armádním letadlem Prezident Zeman zahájí nový školní rok v Brně. Poletí tam armádním letadlem 31. srpna 2021 15:58

Zeman začal svůj projev netradičně. Nejprve tedy poděkoval škole za pozvání, vzápětí se ale začal věnovat vážnějšímu tématu. „V materiálech, které mi paní ředitelka předala, jsem se mimo jiné dověděl o dvou dívkách, které zkolabovaly hlady, a pak jsem se také dočetl o chlapci, který v pátek snědl 15 knedlíků, a když mu říkali, že ho bude bolet břicho, tak odpověděl, že příště bude jíst až v pondělí,“ řekl Zeman.

Domů
Sdílet
Diskuse