Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
18. září 2021 v 17:08
Čas čtení 0:53
Ondřej Jarůšek

Mladí vandalové zničili unikátní výstavu v Písku, škoda je za desítky tisíc. Policie je v noci chytla

Mladí vandalové zničili unikátní výstavu v Písku, škoda je za desítky tisíc. Policie je v noci chytla
Zdroj: Policie ČR
NEWS POLICIE ČR
Uložit Uložené

Policisté v noci zadrželi výtržníky, kteří poničili výstavu Voda a civilizace.

Mladíš výtržníci v Písku poničili putovní výstavu Voda a civilizace. Zničili unikátní panely a tím způsobili škodu pravděpodobně za nejméně několik desítek tisíc korun. Přesná výše škody zatím vyčíslena nebyla. Policii se v noci podařilo vandaly zadržet.

„Zničili polovinu unikátních velkoformátových panelů. Snad protest proti vzdělání? Smích je už přešel!“ napsali policisté na Twitteru.

Podle informací serveru iDNES měly být zadrženy dvě osoby, zatím však není jisté, zda do ničení nebylo zapojeno více vandalů.

Zadržení mladíci jsou podezření z trestného činu výtržnosti a poškozování cizí věci, tato klasifikace se ale podle tiskového mluvčího krajské policie Milana Bajcury může ještě změnit. „Záležet na jejich výpovědích, jestli jich tam nebylo více, jestli je někdo k tomu navedl, a tak dále, nebudeme předjímat,“ řekl.

Putovní výstava Voda a civilizace byla v Písku představena 25. srpna a má zde být do 21. září. Je sestavena z 26 velkoformátových panelů, které zobrazují klíčový význam vody. 

„Výstava Voda a civilizace nemůže změnit svět. Může ale každého z nás inspirovat k tomu, aby o vodě skutečně přemýšlel a v rámci svých možností pro ni něco dělal. Můžeme přitom udělat mnohé – změnit naše chování, budovat, ne ničit. Je to na každém z nás,“ řekl k výstavě její kurátor a spoluautor Miroslav Bárta, prorektor Univerzity Karlovy.

Domů
Sdílet
Diskuse