Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
22. září 2021 8:04
Čas čtení 1:18
Tereza Šnajdrová

Zmrazení platů politiků pravděpodobně projde Sněmovnou. Žádná ze stran nechce návrh blokovat

Zmrazení platů politiků pravděpodobně projde Sněmovnou. Žádná ze stran nechce návrh blokovat
Zdroj: Poslanecká sněmovna Parlamentu České republiky
NEWS ANDREJ BABIŠ
Uložit Uložené

Návrh následně musí schválit ještě senátoři.

V pondělí zčistajasna přišel premiér Andrej Babiš (ANO) s návrhem na zmrazení platů politiků na pět let. Jak se zdá, žádná ze sněmovních stran s tím nemá problém a návrh by tak mohl dolní komorou projít. Zádrhel by však mohl nastat u senátorů, neboť se někteří domnívají, že se jedná o populistický krok a návrh kritizují, informuje ČT24.

Doporučeno
Jak se staví české politické strany k exekucím a dluhové pasti? Zeptali jsme se jich Jak se staví české politické strany k exekucím a dluhové pasti? Zeptali jsme se jich 22. září 2021 7:00

Ačkoliv ještě před pár týdny v hnutí ANO nepadlo o zmrazení platů politiků ani slovo, nyní je všemu jinak. Premiér Andrej Babiš (ANO) v pondělí prohlásil, že „považuje za nenormální, aby měli poslanci a senátoři navýšené platy“ a o zmrazení by rád hlasoval jen pár dní před volbami do Poslanecké sněmovny.

Domů
Sdílet
Diskuse