Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
30. září 2021 7:57
Čas čtení 0:53
Radim Šlechta

Babiš dostal pokutu čtvrt milionu kvůli střetu zájmů

Babiš dostal pokutu čtvrt milionu kvůli střetu zájmů
Zdroj: Úřad vlády ČR
NEWS ANDREJ BABIŠ
Uložit Uložené

Premiér Andrej Babiš dostal pokutu za přestupek proti zákonu o střetu zájmů.

Městský úřad v Černošicích vyměřil českému premiérovi Andreji Babišovi pokutu 250 tisíc korun za přestupek proti zákonu o střetu zájmů, který měl podle úřadu porušit tím, že ovládá média. Za podobný přestupek úřad premiérovi vyměřil pokutu 200 tisíc již dříve. Podle advokáta předsedy vlády se jedná o porušení základních právních principů. Premiér se vůči rozsudku odvolá. Informoval o tom deník Právo

Nadále trvající přestupek. Tak označil MÚ v Černošicích vlastnictví médií českým premiérem Andrejem Babišem. Podle úřadu je premiér ve střetu zájmů, protože má nadále ovládat Agrofert, televizní stanici Óčko, provozovatele rozhlasového vysílání Londa a vydavatelství Mafra a Mafra Print – firmu, která měla mezi 27. listopadem 2018 a 30. dubnem 2019 tisknout periodický tisk.

Pro podezření ze střetu zájmů se na Městský úřad Černošice – město, kde má premiér trvalé bydliště – obrátila organizace Transparency International, podle které Babiš některá média stále prostřednictvím Agrofertu ovládá.

Domů
Sdílet
Diskuse