Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
13. října 2021 18:17
Čas čtení 1:20
Tereza Šnajdrová

Experti varují před novým nebezpečným trendem na TikToku. Sociální síť začíná skrývat videa, na nichž se provádí

Experti varují před novým nebezpečným trendem na TikToku. Sociální síť začíná skrývat videa, na nichž se provádí
Zdroj: Unsplash/helloimnik/volně k užití
NEWS TIKTOK
Uložit Uložené

Lidé si z pokožky hlavy silou vytahují malé sekce vlasů a baví se nad zvuky prasknutí, které se při tom ozývají.

Jakmile se na TikToku něco uchytí, stane se z toho trend, který začnou zkoušet tisíce lidí po celém světě. A to nastalo i v případě tzv. scalp poppingu, při kterém si lidé z pokožky hlavy silou vytahují malé sekce vlasů a baví se nad zvuky prasknutí, které se při tom ozývají. Experti však varují, že tento trend může být velmi nebezpečný, a není se proto čemu divit, že TikTok začal videa, na nichž se scalp popping vyskytuje, skrývat.

Doporučeno
Tiktokerka Chanté ti představí nejdivnější trendy na TikToku. Najdeš mezi nimi i podivný tanec, který ti nedá spát Tiktokerka Chanté ti představí nejdivnější trendy na TikToku. Najdeš mezi nimi i podivný tanec, který ti nedá spát 17. září 2021 19:39

Trend spustila tiktokerka YanaSemerly, jejíž video scalp poppingu vidělo více než 5,1 milionu lidí. Její schránka se ihned začala plnit zprávami, v nichž byla vyzývána, ať se podělí o tutorial, jak přesně toto nebezpečné tahání vlasů udělat, a mladá dívka naléhání vyslyšela.

Statisícům uživatelek tak dala návod na to, jak si z hlavy silou vytáhnout vlasy, aby to udělalo velmi nepříjemný zvuk prasknutí, a nový trend scalp popping byl na světě. 

@yanasemerly

@erikabretado ##@strawberrymilk099

♬ original sound - Yana

Nehledej za scalp poppingem nic hlubšího. Nedočkáš se zdravější pokožky hlavy, vlasy ti neporostou rychleji a lupnutím si naopak můžeš velmi ublížit

Tento trend je velmi znepokojivý. Vytáhnutím sekce vlasů si můžete způsobit krvácení pod kůží a na místě se vám také mohou začít tvořit vředy. Zvuk prasknutí, který slyšíte, je zvuk toho, že se vám měkká tkáň mezi pokožkou hlavy a lebkou odděluje od lebky, což může být velmi nebezpečné,“ řekl pro deník Tyla doktor Gokhan Vayni, specialista kliniky zaměřující se na transplantaci vlasů. 

@moonandsugar

Scalp pop 👂🏼@audreyxxariel

♬ original sound - Aiyla

Můžete si snadno natrhnout vnitřek pokožky hlavy, což může vést až ke krvácení a různým infekcím, které jsou bolestivé a extrémně nepříjemné. Mimo to si také můžete poškodit vlasový folikul, což vede ke ztrátě vlasů, a nesmíme zapomínat ani na možná poškození krku, která by mohla vzniknout při vynaložené síle k popotáhnutí vlasů,“ přidal se k němu šéf kožní kliniky Ross Perry.

Pokud tě tedy výzva scalp popping láká a rád bys ji vyzkoušel, rozhodně ti to nedoporučujeme. Mohl by sis vážně ublížit, tak se radši zaměř na jiné trendy.

Doporučeno
Tiktokerka Flexybabka: Videa jsem začala natáčet během velmi těžkého období. TikTok mi pomohl překonat chmury (Rozhovor) Tiktokerka Flexybabka: Videa jsem začala natáčet během velmi těžkého období. TikTok mi pomohl překonat chmury (Rozhovor) 11. října 2021 11:30
Domů
Sdílet
Diskuse