Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
14. října 2021 7:57
Čas čtení 0:43
Radim Šlechta

Muž v Norsku zabil lukem a šípy pět lidí. Policie jej již dopadla

Muž v Norsku zabil lukem a šípy pět lidí. Policie jej již dopadla
Zdroj: ČTK/AP/Håkon Mosvold Larsen
NEWS
Uložit Uložené

Pět lidí mrtvých a dva zranění zůstali po útocích v norském městě Kongsberg.

Ve středu po útoku v norském městě Kongsberg zemřelo pět lidí. Další dva lidé jsou zranění. Podezřelý dán měl u sebe mít luk a šípy. Jeho motivace zatím není známá. Informovala o tom tamní média.

Ve městě v supermarketu ve městě Konsberg nedaleko hlavního města Oslo včera večer zemřelo pět lidí po tom, co na ně zaútočil muž s lukem a šípy. Lidé o něm informovali poprvé okolo šesté hodiny. Podle norských médií jsou zranění ještě další dva lidé, ovšem měli by být mimo ohrožení života.

Po odchodu ze supermarketu se útočník nadále pohyboval po městě. Policie jej pak dopadla krátce před sedmou, přibližně půl hodiny po prvních informacích o útočníkovi. Bezpečnostním složkám se při pátrání po muži vydávaly i zbraně, přestože většinou jsou zde policisté neozbrojení. Některé čtvrti města se policejně uzavřely a lidem bylo doporučeno nepohybovat se na ulici. 

Poslední velký útok v Norsku nastal v roce 2011, kdy Anders Behring Breivik zabil 77 lidí. Útoky v jinak relativně klidné zemi probíhají hlavně ze stran tamních pravicových extrémistů.

Domů
Sdílet
Diskuse