Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
23. listopadu 2021 12:26
Čas čtení 0:51
Dominik Vetrák

Ridley Scott viní z kasovního neúspěchu filmu The Last Duel mileniály a jejich chytré telefony

Ridley Scott viní z kasovního neúspěchu filmu The Last Duel mileniály a jejich chytré telefony
Zdroj: Disney/Fox
FILMY A SERIÁLY RIDLEY SCOTT
Uložit Uložené

S více než stomilionovým rozpočtem nevydělal snímek The Last Duel v kinech ani 30 milionů dolarů.

Slavný režisér si povídal s Marcem Maronem v jeho podcastu WTF o několika filmech nejen ze své kariéry. Řeč přišla i na The Last Duel, skvělé historické drama, které se stalo jedním z největších propadáků roku.

Jeho natočení údajně stálo více než 100 milionů dolarů, přičemž celosvětově v kinech snímek vydělal necelých 30 milionů dolarů (z toho studio vidělo méně než 15 milionů dolarů, jelikož z celosvětových tržeb jde studiím kolem 35 – 40 % tržeb). Koho Scott obviňuje z tohoto fiaska? Mileniály a jejich chytré telefony. 

„Je to o tom, jaké tu dnes máme diváky. Diváky se smartphony, mileniály, kteří se nechtějí učit nic, co jim neřeknou smartphony.“ Je pravda, že minimálně v USA chodili do kina na The Last Duel zejména starší diváci, což je velká škoda. V recenzi jsme psali, že jde o vynikající film, který je rozhodně třeba vidět. Scott natočil originální historické drama se skvělými herci.

Domů
Sdílet
Diskuse