Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
30. listopadu 2021 19:47
Čas čtení 0:54
Tereza Šnajdrová

18letou aktivistku zastřelili během protestů proti násilí na ženách

18letou aktivistku zastřelili během protestů proti násilí na ženách
Zdroj: Domingo Alvarez E/Unsplash/volně k užití (ilustrační obrázek)
NEWS
Uložit Uložené

Marisol Cuadras byla zabita během protestů doprovázejících oslavy Mezinárodního dne za odstranění násilí páchaného na ženách.

Mexické oslavy Mezinárodního dne za odstranění násilí páchaného na ženách se v hlavním městě Mexico city proměnily v tragédii. Během protestů proti násilí na ženách tam byla zastřelena osmnáctiletá aktivistka. Ozbrojenci, kteří dorazili k tamní radnici, původně pravděpodobně mířili na jednoho z policejních náčelníků, informuje Vice

Doporučeno
VIDEO: Pražští policisté zasahovali u hořícího Mercedesu. Z vozidla šlehaly plameny vysoké tři metry VIDEO: Pražští policisté zasahovali u hořícího Mercedesu. Z vozidla šlehaly plameny vysoké tři metry 30. listopadu 2021 17:41

K útoku došlo ve čtvrtek večer během protestů proti násilí na ženách. V Mexiku je podle Amnesty International denně zavražděno více než 10 žen, a právě této problematice se rozhodli postavit ti, kteří se účastnili poklidného protestu. Na ten však dorazili i ozbrojenci, kteří pravděpodobně mířili na jednoho z policejních náčelníků, ale kulka nakonec zasáhla osmnáctiletou Marisol Cuadras.

Domů
Sdílet
Diskuse