Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
5. prosince 2021 8:54
Čas čtení 0:45
Ondřej Jarůšek

KORONAVIRUS: Přibylo téměř 11 tisíc případů, tento týden kvůli covidu zemřelo více než 600 lidí

KORONAVIRUS: Přibylo téměř 11 tisíc případů, tento týden kvůli covidu zemřelo více než 600 lidí
Zdroj: TASR/Michal Svítok
NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Mezitýdenní srovnání počtu nakažených několik dní v řadě klesá.

Ministerstvo zdravotnictví zveřejnilo aktuální údaje o šíření koronaviru v Česku, podle kterých bylo v sobotu potvrzeno 10 967 nových případů nákazy. To je přibližně o 1 500 méně než za stejný den minulý týden. Mezitýdenní srovnání již několik dní v řadě klesá.

Celorepublikové incidenční číslo mírně kleslo, a to z hodnoty 1 110 na 1 096. Za posledních 14 dní bylo v přepočtu na sto tisíc obyvatel potvrzeno 2 287 případů. Nejrychleji se nákaza šíří na Moravě.

Doporučeno
Vyhláška o povinném očkování vyjde příští týden. Týkat se bude seniorů i některých profesí, nová vláda ji může změnit Vyhláška o povinném očkování vyjde příští týden. Týkat se bude seniorů i některých profesí, nová vláda ji může změnit 3. prosince 2021 17:10

Ačkoliv se zdá, že denní přírůstky nově nakažených pomalu klesají, počet obětí se již vyšplhal na 33 665. Jen za tento týden v Česku v souvislosti s nemocí covid-19 zemřelo přes 600 osob. V nemocnicích je aktuálně přes 6 400 pacientů, přičemž zhruba tisíc z nich je ve vážném stavu.

Počet osob s ukončeným očkováním již přesáhl 6,4 milionu a více než 1,1 milionu lidí již dostalo třetí, takzvanou posilující dávku vakcíny. Tu zatím dostávají zejména senioři nebo lidé z rizikových skupin, později ji však dostanou i ostatní.

Jak totiž sdělil ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO) platnost očkovacích certifikátů bude platná jen po dobu devíti měsíců, poté bude muset přijít právě zmíněná posilující dávka.

Domů
Sdílet
Diskuse