Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
7. prosince 2021 19:48
Čas čtení 1:05
Tereza Šnajdrová

Bistro Střecha zaměstnává lidi bez domova a bývalé vězně. Nyní se stěhuje do nových prostor a pomoct mu můžeš i ty

Bistro Střecha zaměstnává lidi bez domova a bývalé vězně. Nyní se stěhuje do nových prostor a pomoct mu můžeš i ty
Zdroj: Bistro Střecha, propagační materiál
NEWS
Uložit Uložené

Veganské bistro se stěhuje do většího, aby mohlo dát šanci na normální život více lidem.

O pražském vegan bistru, v němž pracují lidé bez domovabývalí vězni, jsme již psali. Oblíbený podnik nesoucí název Střecha se nyní stěhuje do větších prostor, aby dalo šanci na normální život více lidem, a na Hithitu ho můžeš podpořit i ty. Zapoj se do sbírky, pomoz lidem v těžké životní situaci a dej si za to třeba oběd pro dva.

Bistro Střecha funguje již čtyři roky a v současné chvíli ho najdeš na adrese Milíčova 471/25, Žižkov. To by se však již brzy mohlo změnit a veganský podnik by se mohl přestěhovat více do centra, kde by zcela jistě zaujal větší množství milovníků jídla. 

Chceme otevřít novou – větší a lepší – Střechu v centru Prahy, mezi Národní třídou a Myslíkovou. Máme prostor, máme lidi, máme zkušenosti a znalosti, ale chybí nám dostatek financí na rekonstrukci a vybavení nové provozovny,“ hlásá kampaň, do níž se můžeš zapojit i ty.

Střecha se chce stěhovat do většího, aby mohla výrazněji zapracovat na cateringu, pořádat kurzy pečení veganských dortů a to nejdůležitější, aby mohla zaměstnat dvakrát více lidí bez domova nebo bývalých vězňů. „Zároveň jim budeme pomáhat s řešením bydlení, exekucí a dalšími potížemi. Také budeme moci denně rozdávat ještě více obědů lidem v nouzi,“ píší majitelé bistra.

Každý člověk si zaslouží druhou šanci a nám se moc líbí, co Bistro Střecha dělá. Veškeré jeho jídlo je navíc veganské a pokud se do něj rozhodneš zajít na oběd, určitě tam nenecháš půlku výplaty, neboť ceny jsou velmi přátelské.

Pokud chceš i ty podpořit dobrou věc, zapoj se do kampaně na Hithitu. Finanční příspěvek poputuje na rekonstrukci nového podniku, elektrospotřebiče, nábytek, nádobí a další nezbytné příslušenství.

Domů
Sdílet
Diskuse