Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
11. prosince 2021 8:42
Čas čtení 0:53
Ondřej Jarůšek

KORONAVIRUS: V Česku přibylo 12 386 nově nakažených, o 5 tisíc méně než před týdnem

KORONAVIRUS: V Česku přibylo 12 386 nově nakažených, o 5 tisíc méně než před týdnem
Zdroj: TASR/Dano Veselský
NEWS DENNÍ NÁRŮST NAKAŽENÝCH KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Nová čísla ukazují, že pandemie zpomaluje.

Denní počet nově nakažených i nadále klesá. Během pátku bylo hygienickými stanicemi potvrzeno 12 386 případu nákazy novým typem koronaviru, což je zhruba o pět tisíc případů méně než za stejný den minulý týden. Zároveň se jedná o nejnižší nárůst za pracovní den od půlky listopadu. Incidenční číslo kleslo na 889. Informuje o tom ministerstvo zdravotnictví

Od začátku týdne klesá také počet lidí, kteří jsou aktuálně s nemocí covid-19 hospitalizovaní. Těch je v současné době 6 222, ještě koncem listopadu jich bylo přes 7 tisíc. Ve vážném stavu je nyní 1 067 pacientů.

Doporučeno
Byli proti očkování, nakonec změnili názor. Zjišťovali jsme, proč se někteří Češi nechali očkovat, i když dříve byli proti Byli proti očkování, nakonec změnili názor. Zjišťovali jsme, proč se někteří Češi nechali očkovat, i když dříve byli proti 9. prosince 2021 7:00

Počty obětí koronaviru však stále zůstávají vysoké. Od konce listopadu takřka každý den umíralo v souvislosti s nemocí covid-19 více než 100 lidí a jen od začátku tohoto týdne zemřelo podle ministerstva zdravotnictví 487 osob. Celkový počet obětí se již vyšplhal na 34 377.

Podle odborníků nejspolehlivějším způsobem, jak vážném průběhu onemocnění zabránit, je očkování. V České republice již je plně naočkováno téměř 6,5 milionu obyvatel a více než 1,5 milionu lidí dostalo třetí, takzvanou posilující dávku.

Doporučeno
Vyšla vyhláška o povinném očkování. Co se v ní píše a pro koho bude povinné očkování platit? Vyšla vyhláška o povinném očkování. Co se v ní píše a pro koho bude povinné očkování platit? 10. prosince 2021 11:05

V pátek ve sbírce zákonů vyšla nová vyhláška, podle které má být očkování povinné pro osoby nad 60 let a pro vybrané profese. Co přesně se v ní píše, zjistíš v našem článku. Budoucí vláda však předeslala, že vyhláška ve stávající podobě není adekvátní a příští ministr zdravotnictví Vlastimil Válek ji může zrušit.

Domů
Sdílet
Diskuse