Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
15. prosince 2021 15:03
Čas čtení 1:02
Vojtěch Vanda

Policie sdílela fotku kolegyň s moučnými otisky rukou na pozadí. „Je to příjemný vánoční žertík,“ tvrdí, sexismus odmítá

Policie sdílela fotku kolegyň s moučnými otisky rukou na pozadí. „Je to příjemný vánoční žertík,“ tvrdí, sexismus odmítá
Zdroj: Policie ČR
NEWS POLICIE ČR
Uložit Uložené

Na fotku upozornila Johanna Nejedlová z Konsentu, která ji sdílela na Twitter. REFRESHER požádal polici o komentář.

Dvě policistky u pečení, s válečkem a moučnými otisky rukou na hýždích. Takový post sdílela Policie České republiky na Instagramu v úterý. Na Twitteru na něj upozornila výkonná ředitelka spolku Konsent Johanna Nejedlová, která se proti němu vymezila. „Tohle miluju. My, holky, se totiž u pečení vždycky plácáme po zadcích,“ uvedla.

Doporučeno
O sexu by se měly děti učit už odmala. Čím dřív, tím líp, říká Johanna Nejedlová O sexu by se měly děti učit už odmala. Čím dřív, tím líp, říká Johanna Nejedlová 21. ledna 2021 7:00

Nejedlové se nelíbilo stereotypní sexistické zachycení situace, které vychází zejména z mužské představivosti. „Večery trávíme polštářovými bitvami ve spodním prádle. Pokud se zrovna nepoléváme vodou v bílých tričkách,“ doplnila. V komentářích pod příspěvkem se ale setkala spíše s nepochopením. 

„Mně to přijde vtipné a holky taky zrovna nevypadají, že by je k tomu focení zbytek pánského osazenstva oddělení donutil násilím…“ uvedl jeden účet. „Jednak evidentně nejste cílovka, jednak co je na tom špatného? Myslíte, že ty holky k tomuhle vtípku někdo nutil, nebo co je na tom špatně? A prosím, vyhněme se zbytečné debatě o objektivizaci žen,“ dodal druhý.

Jaký názor má na takový post policie, se REFRESHER zeptal tiskového oddělení. „Rozhodně to za sexistickou záležitost nepovažujeme. Kolegyně nám to samy zaslaly,“ okomentoval příspěvek vedoucí oddělení tisku policie Ondřej Moravčík.

Dle jeho názoru je tento příspěvek v pořádku. „Náš Instagram je dlouhodobě považován za jeden z nejlepších účtů státní správy a za uvolněnou atmosféru a komentáře jsme byli dokonce oceněni. Považujeme to za naprosto standardní formu komunikace. Byl to spíš příjemný vánoční žertík,“ dodal.

Domů
Sdílet
Diskuse