Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
25. ledna 2022 8:07
Čas čtení 2:04
Vojtěch Vanda

KORONAVIRUS: Padl nový rekord. V Česku přibylo 30 350 nově nakažených

KORONAVIRUS: Padl nový rekord. V Česku přibylo 30 350 nově nakažených
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák
NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Překročení tří desítek tisíc nakažených se v Česku událo vůbec poprvé.

Varianta koronaviru omikron vyhnala číslo denního počtu nakažených na ty nejvyšší mety. Za pondělí bylo zaregistrováno 30 350 nově nakažených, vůbec největší počet nakažených za den během celé pandemie. Dále přibylo 3 195 reinfekcí. V pondělí vzrostly i počty hospitalizovaných, nejedná se však o vysoké číslo – počty případů vyžadujících intenzivní péči spíše stagnují.

Doporučeno
Omikron může znamenat konec pandemie v Evropě, uvádí WHO. Covid se na jaře vytratí a už se nemusí vrátit tak silný Omikron může znamenat konec pandemie v Evropě, uvádí WHO. Covid se na jaře vytratí a už se nemusí vrátit tak silný 24. ledna 2022 8:50

Dohromady včetně reinfekcí přibylo 33 545 případů. Toto hrozivé číslo je od pondělí 24. ledna realitou. Nejedná se ale o nic nečekaného; se silně nakažlivou variantou omikron, která však nemá tak silné účinky na organismus jako předchozí varianty, počítal i ministr zdravotnictví Vlastimil Válek (TOP 09).

„Budu spokojený, když se čísla zvednou příští týden pod 20 tisíc pozitivně testovaných a do konce pátku se nedostanou přes 50 tisíc pozitivních,“ uvedl na tiskové konferenci před dvěma týdny. „Ve druhé polovině ledna bude velký nárůst, pokračovat bude celý únor. Ke konci února půjdeme s čísly dolů,“ seznámil novináře s prognózou.

Domů
Sdílet
Diskuse