Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
30. ledna 2022 15:16
Čas čtení 0:49
Daniel Mikolášik

Rafael Nadal vyhrál finále Australian Open a získal rekordní 21. grandslamový titul

Rafael Nadal vyhrál finále Australian Open a získal rekordní 21. grandslamový titul
Zdroj: TASR/AP
SPORT AUSTRALIAN OPEN
Uložit Uložené

Španěl tak překonal Djokoviće i Federera.

Španělský tenista Rafael Nadal vyhrál ve velmi vyrovnaném finále Australian Open proti Rusovi Daniilu Medveděvovi poměrem 3:2 na sety. Na stadionu Rod Laver Arena v Melbourne přepsal historii. Získal totiž rekordní 21. grandslamový titul v kariéře.

25letý Rus na Španěla nestačil a dovolil mu tak předběhnout Novaka Djokoviće a Rogera Federera, kteří mají na kontě 20 grandslamových titulů.

Doporučeno
Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková vyhrály Australian Open Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková vyhrály Australian Open 30. ledna 2022 10:05

Dnes to bylo velmi vyrovnané finále, které trvalo téměř 5 a půl hodiny. V první polovině dominoval Medveděv, který byl favorizován i podle bookmakerů sázkových kanceláří. Po dvou prohraných setech však Nadal stav nejprve vyrovnal na 2:2 a později otočil na 3:2. Na vzájemné zápasy do finále vedl Nadal 3:1.

Rafael NadalAustralian Opentenis
Zdroj: TASR/AP

Velkým favoritem na výhru Australian Open byl dosavadní lídr světového žebříčku Novak Djoković, který chtěl také zabojovat o rekordní 21. grandslamový titul v kariéře. Turnaje se však nakonec nemohl zúčastnit, protože federální soud v Melbourne mu v lednu nařídil deportaci z Austrálie a zákaz vstupu do země na příští tři roky.

Důvodem byla pochybná zdravotní výjimka z očkování proti koronaviru, kterou dostal, aby se mohl zúčastnit turnaje. Propustku na první ze čtyř grandslamových tenisových turnajů si chtěl Djoković vybojovat tvrzením, že v prosinci překonal covid-19. Média si však všimla, že den po údajném pozitivním testu se objevil mezi lidmi.

Domů
Sdílet
Diskuse