Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
15. února 2022 13:45
Čas čtení 1:19
Tereza Patočková

V Mexiku se k zemi zřítily stovky ptáků. Nemůže za to znečištění ani 5G síť, míní experti

V Mexiku se k zemi zřítily stovky ptáků. Nemůže za to znečištění ani 5G síť, míní experti
Zdroj: Guardian
NEWS MEXIKO
Uložit Uložené

V Mexiku se k zemi zřítilo obrovské hejno ptactva, které zavalilo domy jako černý mrak. Mezi spekulacemi, proč k tomu došlo, se například objevilo i obvinění 5G sítě. Experti však ukazují na mnohem jednodušší důvody.

Stovky ptáků Vlhovce žlutohlavého se v Mexiku zřítily k zemi přímo z oblohy. Někteří zůstali na zemi mrtví, jiní po pádu zvládli odletět. Záhadnou událost natočila bezpečnostní kamera v severním Mexiku ve městě Cuauhtémoc. S informací přišel deník Guardian.

Příčina smrti ptactva zůstává neobjasněna. Experti se však domnívají, že se hejno zřítilo poté, co bylo svrchu zahnáno k zemi jiným opeřeným predátorem

Na záběrech ze 7. února z bezpečnostní kamery je vidět hejno ptáků, které se řítí na domy jako černý mrak. Většina z nich po nárazu zvládne odletět, záběry však ukazují, že mnoho z nich zůstalo ležet mrtvých na ulici.

Domů
Sdílet
Diskuse