Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
24. února 2022 14:48
Čas čtení 1:14
Jakub Paulík

VIDEO: Refresher ověřoval situaci na hranicích s Ukrajinou. „Musím bránit naši zemi,“ řekl bývalý voják, který se vrací domů

VIDEO INVAZE NA UKRAJINĚ UKRAJINA VÁLKA NA UKRAJINĚ
Uložit Uložené

Na hraničním přechodu se Slovenskem a Polskem se již tvoří kolony.

Rusko dnes v nočních hodinách spustilo invazi na Ukrajinu. Redakce Refresheru dopoledne sledovala situaci přímo na hranicích v obci Vyšné Nemecké.

Krátké vyjádření nám jako jeden z prvních poskytl Ukrajinec, který už ve středu přijel z Kyjeva do Užhorodu. Měl totiž tušení, že ruský prezident Vladimir Putin spustí invazi. Šťastnou náhodou se tak vyhnul dnešní obrovské zácpě, kterou vytvořili lidé snažící se odcestovat z města. „Cítil jsem to. Bylo třeba pozorovat reakce ruského prezidenta, že Ukrajincům ukáže, co je pravá dekomunizace,“ vyjádřil se nám pán z Ukrajiny na kameru.

Myslel si, že se Rusko nespokojí pouze s Donbasem a bude pokračovat dál. Dnes se ukázalo, že měl pravdu. Do Kyjeva se podle vlastních slov nyní neplánuje vrátit a jistý čas zůstane na Slovensku. V Bratislavě má ​​totiž manželku i malého syna. Slovákům vzkázal, že velmi děkuje za podporu, kterou jeho zemi poskytují.

Zpět
Sdílet
Diskuse