Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
1. března 2022 19:23
Čas čtení 1:04
Tereza Šnajdrová

Němcová: Na přechodu v Praze na mě najíždělo auto. Řidič, zastánce Ruska, na mě křičel nadávky

Němcová: Na přechodu v Praze na mě najíždělo auto. Řidič, zastánce Ruska, na mě křičel nadávky
Zdroj: TASR/Pavel Neubauer
NEWS MIROSLAVA NĚMCOVÁ RUSKO VÁLKA NA UKRAJINĚ
Uložit Uložené

Senátorka Miroslava Němcová se na Twitteru svěřila s útokem, kterému v úterý dopoledne čelila. Na přechodu v Praze na ní měl najíždět proruský řidič, který na ni křičel nadávky. „Takových tu není málo,“ varovala Němcová.

Miroslava Němcová se na Twitteru svěřila s útokem, kterému čelila v úterý dopoledne v Praze. Na přechodu na ni měl najíždět řidič, který sympatizoval s Ruskem a na senátorku křičel nadávky. „Takových tu není málo,“ varovala Němcová před útoky, ke kterým vzhledem k eskalaci války na Ukrajině může docházet čím dál častěji.

Doporučeno
Praha 6 chce ulici, v níž sídlí ruská ambasáda, přejmenovat na Ukrajinských hrdinů Praha 6 chce ulici, v níž sídlí ruská ambasáda, přejmenovat na Ukrajinských hrdinů 1. března 2022 16:50

Dnes dopoledne na mě na přechodu v Praze najíždělo auto. Řidič (cca 65) na mě křičel nadávky. Zastánce Ruska. Odpověděla jsem mu rusky – slovy ukrajinských vojáků ze Zmijího ostrova. Určitě rozuměl, přestože to byl Čech. Takových tu není málo,“ tweetla Miroslava Němcová.

REFRESHER senátorku zkontaktoval, aby zjistil, zda došlo ke zranění a zdá má v plánu incident řešit i s Policií ČR. Miroslava Němcová však na dotazy zatím nereagovala.

Podle internetového deníku Forum 24 je Němcová po incidentu v pořádku. Tento případ podle senátorky nemusí být ojedinělý. „Byl to zjevný atak. Ten člověk věděl, na koho najíždí. Evidentně mě poznal. Myslím si, že těchto případů bude přibývat. Napětí, které v lidech momentálně je, může vzbuzovat takovou míru agrese. Myslím si, že je dobré si povědět o tom, že to tady je i mezi námi,“ řekla senátorka.

Myslím si, že u nás bude přibývat frustrovaných lidí ať už z jakéhokoliv důvodu. Zatím v sobě nenávist potlačují, protože vidí, že jsme jako společnost stmelení a že i politická reprezentace reaguje jednotně,“ dodala s tím, že napadení vnímá jako důsledek rusko-ukrajinské krize a v české společnosti k podobným útokům může docházet čím dál častěji.

Dění na Ukrajině, která už šestým dnem odolává ruským útokům, sledujeme v článku minutu po minutě. Pro další články z války na Ukrajině sleduj taky naše vlákno.

Domů
Sdílet
Diskuse