Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
2. března 2022 8:00
Čas čtení 0:34
Vojtěch Vanda

Rusové zasáhli rezidenční oblast v Žytomyru. Zemřeli čtyři lidé včetně dítěte

Rusové zasáhli rezidenční oblast v Žytomyru. Zemřeli čtyři lidé včetně dítěte
Zdroj: TASR/AP/Alexei Druzhinin, Sputnik, Kremlin Pool
NEWS INVAZE NA UKRAJINĚ UKRAJINA VÁLKA NA UKRAJINĚ ŽIVĚ: VÁLKA NA UKRAJINĚ
Uložit Uložené

Podle dostupných informací měla invazní vojska Ruské federace ostřelovat vojenský cíl. Během bombardování však měli rusové zasáhnout i obytný dům.

Během pravděpodobného útoku na vojenský objekt v Žytomyru na severozápadě Ukrajiny zemřeli čtyři lidé včetně jednoho dítěte. V úterý o tom informoval poradce ministra vnitra Anton Geraščenko. Raketa invazního vojska měla zasáhnout bytový dům, který následně začal hořet. Na místě zasahovali hasiči.

Doporučeno
Válka na Ukrajině: Jak porazit ruský konvoj, který míří do Kyjeva? Válka na Ukrajině: Jak porazit ruský konvoj, který míří do Kyjeva? 1. března 2022 13:30

Geraščenko o smutné události informoval na Telegramu. „Zemřeli čtyři lidé včetně dítěte,“ dodal v příspěvku na sociální sítí, jenž sdílela ukrajinská zpravodajská agentura Unian.

Podle poradce měl být cílem raketových střel vojenský objekt. Nedaleko od bytového domu, podle informací The Guardian, leží žytomyrská letecká vojenská základna. Nicméně rakety, jež měly podle ČT24 být vypáleny z běloruského území, zasáhly i domy v okolí. Konkrétně jich měla být zhruba desítka.

Tři z těchto domů začaly následně hořet, což museli řešit i hasiči. Trosky domu by měli stále ještě prohledávat záchranáři. Výbuch raket byl tak silný, že tlaková vlna po explozích měla zasáhnout i nemocnici ležící nedaleko.

Domů
Sdílet
Diskuse