Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
11. března 2022 v 18:51
Čas čtení 2:32
Ilona Hobzová

Takto žije nevlastní dcera Sergeje Lavrova. Chlubila se luxusem v Londýně, teď jí hrozí sankce

Takto žije nevlastní dcera Sergeje Lavrova. Chlubila se luxusem v Londýně, teď jí hrozí sankce
Zdroj: David M. Benett/Dave Benett/Getty Images for Walkabout Foundation
NEWS RUSKO VÁLKA NA UKRAJINĚ
Uložit Uložené

Jde o dceru Lavrovovy údajné milenky Světlany Polyakove.

Média se v posledních dnech zaměřila na nevlastní dceru ruského ministra zahraničí Sergeje Lavrova. Na její luxusní život ve Velké Británii upozornila ruská aktivistka a novinářka Marija Pevčichová. Podle ní by na Polinu Kovalevu i její matku, Lavrovovu milenku, měly být uvaleny sankce. Podpořili to i někteří britští zákonodárci. Informují o tom deníky Mirror a Guardian.

Doporučeno
Jak se objednat k psychologovi a jak probíhá sezení? Nebudeme vás soudit, vysvětluje psycholožka Tereza Hrušková (Rozhovor) Jak se objednat k psychologovi a jak probíhá sezení? Nebudeme vás soudit, vysvětluje psycholožka Tereza Hrušková (Rozhovor) 11. března 2022 v 11:30

Druhá rodina Sergeje Lavrova

„Ráda bych vám představila Polinu Kovalevu. Polina je 26letá okouzlující ruská dívka z Londýna. Žije v obrovském bytě v Kensingtonu a miluje večírky, její instagramový feed vypadá jako nonstop dovolená. To není nic neslýchaného. Je tu ale jeden malý detail,“ upozornila na Kovalevu Marija Pevčichová, ruská novinářka, aktivistka a vedoucí investigativní jednotky Fondu boje s korupcí (FBK).

Polina je totiž nevlastní dcerou ruského ministra zahraničí Sergeje Lavrova. Její matkou je  Svetlana Polyakova, Lavrovova milenka, se kterou je spojován od začátku tisíciletí. Lavrovovu oficiální manželku už roky nikdo neviděl. Podle Pevčichové to není nic neobvyklého. „Putinovi kumpáni často mají dvě rodiny současně. Sám Putin byl ženatý s Ludmilou Putinovou a druhou rodinu měl s bývalou gymnastkou Alinou Kabaevovou. Lavrov není jiný,“ napsala aktivistka. 

Byt za 4 miliony liber v hotovosti

Biologický otec Kovalevy nepatří mezi extrémně bohaté, Poyakova je podle FBK nezaměstnaná. Ani ona ani její dcera si navzdory tomu vůbec nežijí špatně. Polyakova, která často doprovází Lavrova i na zahraniční cesty, vlastní v Moskvě byt v hodnotě stovek milionů korun. 

Polina Kovaleva si zase v jednadvaceti letech koupila luxusní byt v Londýně na Kensington High Street za 4,4 milionu liber, v přepočtu za více než 130 milionů korun„Platila v hotovosti. Žádná hypotéka. 4,4 milionu liber. Může někdo vysvětlit, jak je to možné? Jejím jediným zdrojem peněz je její nezaměstnaná matka, která je shodou okolností Lavrovovou neformální manželkou,“ uvedla Pevčichová. Podle aktivistky jde o učebnicový příklad nevysvětlitelného bohatství. 

Výzvu podporují i někteří poslanci

„Lavrov pronesl mnoho řečí o zlém anglosaském světě a o hrozných liberálních západních zemích, které chtějí zničit Rusko a Ukrajinu. Tak proč proboha jeho nevlastní dcera žije v centru Londýna? Proč ne na Krymu nebo na Donbasu, proč se tam nepřestěhuje?“ zeptala se na Twitteru Pevčichová.

Doporučeno
Už dávno to není magické místo. Rusové na Bali ve velkém skupují nemovitosti a celé pláže, založili si tu Novou Moskvu Už dávno to není magické místo. Rusové na Bali ve velkém skupují nemovitosti a celé pláže, založili si tu Novou Moskvu 24. května 2024 v 8:00

Podle ní by na Lavrovovu nevlastní dceru a její matku měly být uvaleny sankce. Polina by si podle ní pak měla sbalit kufry Louis Vuitton, rozloučit se s britským životem a opustit Spojené království. Dodala, že pokud Polina nebude schopna vysvětlit, odkud vzala 4,4 milionu liber, její majetek by měl být zmrazen v rámci procedury nevysvětlitelného bohatství.

Nikdo z Lavrovy rodiny včetně nevlastní dcery by pak podle Pevčichové neměl už nikdy vkročit na půdu Velké Británie. Výzvu aktivistky podpořil například labouristický poslanec Chris Bryant.

Velká Británie postupně sankce vůči Rusku zpřísňuje. Naposledy ve čtvrtek zmrazila majetek několika ruským oligarchům včetně majitele britského fotbalového klubu Chelsea Romana Abramoviče. Příští týden začne v zemi platit nový zákon, který proces uvalování sankcí výrazně zjednoduší. 

Domů
Sdílet
Diskuse