Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
12. března 2022 20:00
Čas čtení 1:20
Vojtěch Vanda

Ruský raper opustil zemi na protest proti invazi na Ukrajině. „Můj pradědeček by se radši zastřelil, než aby dnes bojoval,“ napsal

Ruský raper opustil zemi na protest proti invazi na Ukrajině. „Můj pradědeček by se radši zastřelil, než aby dnes bojoval,“ napsal
Zdroj: Wikimedia/Okras/volně k užití
NEWS INVAZE NA UKRAJINĚ RAP RUSKO UKRAJINA VÁLKA NA UKRAJINĚ
Uložit Uložené

Face, vlastním jménem Ivan Dryomin, je ruský raper, který dal na Instagramu výrazně najevo, že nesouhlasí s invazí Ruské federace na Ukrajinu.

Známý ruský raper Face, vlastním jménem Ivan Dryomin, ohlásil svým sledujícím na Instagramu, že odchází z Ruska a nebude dále na území Ruské federace koncertovat. Důvodem je invaze na Ukrajině, se kterou odmítá souhlasit. „Momentálně nefunguji ani jako ruský umělec, ani jako občan,“ napsal.

Doporučeno
Bella Hadid celý výdělek z fashion weeku věnuje na pomoc Ukrajině. Stejně tak učiní i její sestra Gigi Bella Hadid celý výdělek z fashion weeku věnuje na pomoc Ukrajině. Stejně tak učiní i její sestra Gigi 12. března 2022 13:56

Rodák z Ufy uvedl, že vzhledem k tomu, jaké poměry ve státě vládnou, se nemůže ztotožnit s žitím v Rusku. Své myšlenky ukotvil ve třech postech na sociální síti, na kterých je zachycen on na území Ukrajiny. „Já a mí blízcí jsme byli donuceni opustit vlastní domov, vlastní zemi. Byli jsme donuceni odejít státem, který momentálně odmítám uznat za vlastní,“ napsal v dlouhém vyjádření v příspěvku z 12. března.

Ve svém třídílném vyjádření na síti se široce vyjádřil k situaci, která se děje. Údajně byl v šoku nejen z toho, že konflikt vypukl, ale že to jeho přátelé a okolí „chápe“ a někteří dokonce schvalují. „Můj pradědeček, který prošel celou válkou až do Berlína a byl vyznamenán Řádem Suvorova, by nevěřil. Kdyby věděl, že si za pětasedmdesát let hrdě vymyslíte vlastní hákový kříž (Face narážel na symbol Z, pozn. red.) a budete se považovat za osvoboditele Evropy, tak by se raději zastřelil, než aby za Rusko dnes bojoval,“ explicitně uvedl. 

Doporučeno
Jak se objednat k psychologovi a jak probíhá sezení? Nebudeme vás soudit, vysvětluje psycholožka Tereza Hrušková (Rozhovor) Jak se objednat k psychologovi a jak probíhá sezení? Nebudeme vás soudit, vysvětluje psycholožka Tereza Hrušková (Rozhovor) 11. března 2022 11:30

Face musel odejít

Face by se měl momentálně nacházet na blíže nespecifikovaném území, které však není v Rusku. Do Ruska se údajně nechystá vrátit a ani zde nebude koncertovat. Navíc otevřeně vyzval Kreml k tomu, aby s násilím na Ukrajině přestal.

„Jednou se Rusko stane důstojným státem s lidmi, kteří mají moderní a rozumnou mentalitu, ale dnes tomu tak bohužel není. (...) Ať se vám to všem líbí nebo ne, budoucnost Ruska patří lidem jako jsem já, a ne lidem jako vy. Budoucnost Ruska jsou lidé, kteří mají v rukou štětce a mikrofony, ne kulomety a granáty. Budoucnost Ruska je svoboda!“ oznámil.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený FACE (@facepublicenemy)

Raper Face se v Rusku těšil oblíbenosti. Má 1,8 milionu sledujících na Instagramu a jeho kanál na YouTube odebírá 1,54 milionu lidí. 

Domů
Sdílet
Diskuse