Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
26. března 2022 17:36
Čas čtení 0:50
Vojtěch Vanda

Opilý řidič mopedu narazil do auta a hlavou rozbil čelní sklo. Vyvázl bez zranění

Opilý řidič mopedu narazil do auta a hlavou rozbil čelní sklo. Vyvázl bez zranění
Zdroj: Unsplash/Taylor Wilcox/volně k užití (ilustrační foto)
ZAJÍMAVOSTI POLICIE ČR
Uložit Uložené

Hazard se opilému řidiči nemusel vyplatit. Tentokrát měl ale velké štěstí.

Odvážnému štěstí přeje, říká se. V tomto případě však přálo štěstí hlavně opilému řidiči z Vyškovska, který se rozhodl, že v podnapilém stavu pojede na mopedu. Během své jízdy ve čtvrtek večer však havaroval a čelně se srazil s protijedoucím vozidlem. Náraz jej vymrštil, muž přeletěl kapotu a hlavou rozbil čelní sklo auta. Vyvázl ale bez zranění. Policie o tom informovala v tiskové zprávě.

Doporučeno
Nevypalujte trávu, varují hasiči. Muži na Zlínsku se oheň vymkl kontrole, při pokusu o hašení sám vzplanul Nevypalujte trávu, varují hasiči. Muži na Zlínsku se oheň vymkl kontrole, při pokusu o hašení sám vzplanul 24. března 2022 16:16

I mluvčí jihomoravské policie David Chaloupka mluví o štěstí. Třicetiletý muž z Vyškovska jej měl při opilé jízdě na mopedu opravdu velké množství. „V Rousínově si to šinul na mopedu v silně podroušeném stavu. Při jednom z mnoha rozkmitů přejel se svojí babetou do protisměru, kde se čelně srazil s protijedoucí Škodovkou,“ informoval.

Opilec přelétl kapotu auta a hlavou rozbil čelní sklo. Díky tomu, že uposlechl alespoň jeden z předpisů a měl nasazenou helmu, nepřišel k újmě. „Neuvěřitelně tak z nehody vyvázl bez jakéhokoli zranění, po nehodě se jenom trochu otřepal,“ dodal mluvčí.

Vyšší cena než jeho zdraví to sice nebude, nicméně nezodpovědného řidiče mopedu nyní čeká vyrovnávání účtů za dopravní nehodu. Policisté mu totiž po srážce naměřili téměř dvě a půl promile alkoholu„Je tak podezřelý z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Moped navíc řídil bez řidičáků a neměl jej ani pojištěný,“ dodal Chaloupka.

Domů
Sdílet
Diskuse