Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
30. března 2022 16:51
Čas čtení 2:21
Vojtěch Vanda

Zeman udělil vícero kontroverzních milostí. Vězení zbavil Kajínka nebo podnikatele Podroužka

Zeman udělil vícero kontroverzních milostí. Vězení zbavil Kajínka nebo podnikatele Podroužka
Zdroj: ČTK/Petrášek Radek
NEWS MILOŠ ZEMAN
Uložit Uložené

Prezident Miloš Zeman udělil během svého mandátu jen dvě desítky milostí. Mezi nimi ale najdeme některé kontroverzní.

V posledních hodinách se hovoří o milosti, kterou prezident Miloš Zeman v úterý udělil odsouzenému šéfovi Lesní správy Lány Miloši Balákovi. Balák dostal trest tří let odnětí svobody za ovlivňování veřejné zakázky v Lánské oboře, což vzbudilo velkou kontroverzi. Nejedná se však o první milost, která zacloumala veřejným prostředím. Velmi kontroverzní se jevila milost pro doživotně Jiřího Kajínka nebo podnikatele Pavla Podroužka.

Doporučeno
„Milošova mafie, totální šmejd.“ Politici reagují na Zemanovo udělení milosti „Milošova mafie, totální šmejd.“ Politici reagují na Zemanovo udělení milosti 29. března 2022 18:22

Jak jsme tě informovali, poslední milost, v pořadí jednadvacátou, udělil Zeman v úterý šéfovi Lesní správy Lány Miloši Balákovi, jenž byl za ovlivňování veřejné zakázky v Lánské oboře odsouzen na tři roky vězení. Podle tiskové zprávy prezidentské kanceláře to učinil z toho důvodu, jelikož měl pochybnosti o rozsudku.

Domů
Sdílet
Diskuse