Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
5. dubna 2022 6:55
Čas čtení 0:59
Ivan Koribanič TASR

Muž z Německa se nechal naočkovat 90krát. Potvrzení následně prodával antivaxerům, už jej vyšetřuje policie

Muž z Německa se nechal naočkovat 90krát. Potvrzení následně prodával antivaxerům, už jej vyšetřuje policie
Zdroj: TASR/AP/Arne Dedert
ZDRAVÍ ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Německá policie v uplynulých měsících uskutečnila mnoho razií v souvislosti s paděláním očkovacích průkazů. Mnozí „popírači” covidu se odmítají dát v Německu očkovat, ale zároveň chtějí mít covid pasy.

Šedesátiletý Němec se nechal 90krát záměrně naočkovat proti covidu, aby mohl prodávat zfalšované očkovací průkazy s pravými čísly šarží vakcín lidem, kteří sami odmítají vakcinaci. Informuje o tom TASR a The Guardian.

Nejmenovaný muž z města Magdeburg na východě země obdržel během několika měsíců přibližně 90 proticovidových dávek v různých očkovacích centrech ve spolkové zemi Sasko předtím, než ho v dubnu zadržela policie.

Doporučeno
Petr Fiala snáší covid těžce. Do konce týdne by se ale měl vrátit do práce Petr Fiala snáší covid těžce. Do konce týdne by se ale měl vrátit do práce 4. dubna 2022 18:59

Úřady muže vyšetřují pro neoprávněné vydávání očkovacích průkazů a padělání dokladů. Přichytili ho ve vakcinačním středisku ve městě Eilenburg v německé spolkové zemi Sasko, když se už druhý den za sebou dostavil na očkování proti covidu.

Policie mu zabavila několik čistých očkovacích průkazů a zahájila trestní řízení.
Bezprostředně nebylo jasné, jaký vliv mělo přibližně 90 dávek vakcín proti koronavirovému onemocnění COVID-19 od různých výrobců na zdraví muže.

Německá policie v uplynulých měsících uskutečnila mnoho razií v souvislosti s paděláním očkovacích průkazů. Mnozí „popírači” covidu se odmítají dát v Německu očkovat, ale zároveň chtějí mít žádané covid pasy, které jim výrazně usnadňují přístup do veřejného života i na místa, jako jsou restaurace, kina, divadla, koupaliště nebo pracoviště.

Německo již několik týdnů zaznamenává vysoký počet nakažených. Platnost mnoha opatření na potlačení pandemie skončila minulý týden v pátek. Roušky již nejsou povinné v obchodech s potravinami, stále se však vyžadují ve veřejné dopravě. Ve většině škol v Německu žáci už také nemusí nosit roušku.

Tamní zdravotnické úřady v neděli hlásily přes 74 tisíc nových případů nákazy za jediný den. Celkem zemřelo v Německu v souvislosti s covidem již 130 029 lidí.

Domů
Sdílet
Diskuse