Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
7. dubna 2022 14:30
Čas čtení 0:52
Tereza Patočková

YouTube vrátil účet Číňanovi, který informoval o válce na Ukrajině. Kvůli videím čelil i nenávistným komentářům

YouTube vrátil účet Číňanovi, který informoval o válce na Ukrajině. Kvůli videím čelil i nenávistným komentářům
Zdroj: TASR/AP (ilustrační foto)
NEWS VÁLKA NA UKRAJINĚ YOUTUBE ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

YouTube obnovil účet čínskému vlogerovi Wangu Jixianovi, který pokrývá válku na Ukrajině. Účet dostal zpět týden poté, co mu jej zablokovali kvůli reportům o zobrazování násilí.

Youtubera Wanga Jixiana proslavily jeho denní vlogy v Mandarínštině, které zachycují jeho běžný život v ukrajinském přímořském městě Oděse. Minulý týden ve čtvrtek mu však YouTube účet zablokoval, informuje deník The Guardian.

Těsně před tím, než k blokaci došlo, nahrál youtuber video, které obsahovalo čínský překlad nahrávky Ukrajinců, kteří mluví o zvěrstvech, jichž se ruští vojáci na Ukrajině dopouští. Brzy získal velký počet sledujících.

Doporučeno
Medvěd Wojtek byl vojenským důstojníkem, nosil dělostřelecké granáty a pil pivo. Spojencům pomohl vyhrát bitvu u Monte Cassina Medvěd Wojtek byl vojenským důstojníkem, nosil dělostřelecké granáty a pil pivo. Spojencům pomohl vyhrát bitvu u Monte Cassina 7. dubna 2022 7:00

Spolu s dosahem však podle CNN narůstala také míra kritiky a nenávistných komentářů. Někteří Wanga nazývali národním zrádcem. „Čínský pas už nepotřebuješ, už jsi naprosto zapomněl odkud pocházíš," vzkazovali například někteří uživatelé youtuberovi.

Po týdnu, kdy byl Wangův účet smazán, nakonec YouTube přiznal, že obsah chybně vyhodnotil, a proto mu nyní účet vrátil zpět.

S masivním množstvím videí, která jsou na naši platformu denně nahrávána, se občas stane, že špatně vyhodnotíme obsah, který nám je naší komunitou nahlašován. Když se to stane, snažíme se konat co nejrychleji a všechno uvádíme na pravou míru včetně restorace videí, která jsme chybně odstranili," uvedl mluvčí platformy. 

 
Wang, který původně pochází z Pekingu, začal svoje vlogy na YouTube nahrávat krátce po ruské invazi na Ukrajinu 24. února. „Dneska je (datum, kdy video nahrává, pozn. red.)...  jsem stále v Oděse a stále naživu," začíná Wang vždy všechna svá videa. Jeho denní přehledy mu rychle přitáhly pozornost 100 tisíců nových sledujících. 

Domů
Sdílet
Diskuse