Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
22. dubna 2022 14:35
Čas čtení 0:48
Tereza Patočková

Brit měl 505 dní v kuse covid-19. Lékaři uvádí, že jde pravděpodobně o nejdelší zdokumentovanou nákazu

Brit měl 505 dní v kuse covid-19. Lékaři uvádí, že jde pravděpodobně o nejdelší zdokumentovanou nákazu
Zdroj: TASR/Michal Svítok
NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Britští doktoři věří, že zdokumentovali nejdelší onemocnění nákazou covid-19. Pacient s oslabeným imunitním systémem byl covidem nakažen 505 dní v kuse.

Pacientovi ve Velké Británii v těle detekovali virus SARS-CoV-2 déle než 16 měsíců v kuse.  Dohromady tak byl nakažen 505 dní. Pacient, který měl také další zdravotní problémy, se nakazil na začátku roku 2020, minulý rok zemřel. Informoval o tom server BBC.

Londýnští lékaři uvádí, že takto dlouhodobé infekce jsou velice vzácné. Většina lidí se viru přirozeně zbaví a pacient, který byl nakažen po dobu 505 dní, měl velice vážně poškozený imunitní systém. 

Brit se covidem nakazil poprvé na začátku roku 2020, měl symptomy a infekce byla poté prokázána testem PCR. Během 72 týdnů byl nesčetněkrát v nemocnici jak pro preventivní prohlídky tak kvůli hospitalitaci. Při každé příležitosti, což čítalo okolo 50 návštěv, byl testován jako pozitivní. Což značilo, že byl covidem stále nakažen. 

Lékaři z King's College London a Guy's and St Thomas' NHS Foundation Trust uvádí, že detailní laboratorní analýza potvrdila, že to byla stále jedna a ta samá infekce a že je velmi nepravděpodobné, že by se opakovaně nakazil.

Mohlo by tě zajímat:
15 nejlepších fotografií uplynulého týdne
Sexuální predátor a moderátor Jimmy Savile zděsil diváky Netflixu. Na psychiatrii mu dali vlastní ložnici, kde zneužíval pacientky
Investoři se zbavují akcií Netflixu. Propad se týká i jiných platforem, bojují o přízeň diváků
Domů
Sdílet
Diskuse