Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
24. dubna 2022 15:51
Čas čtení 1:20
Radim Šlechta

„Část mě zemřela.“ Britský trans poslanec promluvil o znásilnění

„Část mě zemřela.“ Britský trans poslanec promluvil o znásilnění
Zdroj: Parlament Spojeného království Velké Británie a Severního Irska
NEWS LGBTQ+ LIDÉ TRANSGENDER OSOBY VELKÁ BRITÁNIE ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Britský poslanec Jamie Wallis se na konci března svěřil se svou skutečnou genderovou identitou. Nyní přišel s další zprávou. Tentokrát popsal, jak se stal obětí znásilnění.

Bristský poslanec Jamie Wallis se svým sledujícím před pár týdny na Twitteru svěřil, že je trans. Alespoň by tedy chtěl být. V otevřeném dopise promluvil o své minulosti, kde se mimo genderovou dysforii objevuje také vydírání a dokonce znásilnění. Jamie Wallis řekl, že se svou přeměnou chce zažít co nejdříve. O znásilnění nově promluvil ve stanici Sky News.

Jamie Wallis je sedmatřicetiletý konzervativní poslanec za Bridgend. Poté, co se na Twitteru svěřil s tím, že je trans, získal podle svých slov ohromné množství podpory, informuje The Guardian

Doporučeno
Oplzlé výslechy na sexuologii se týkají i trans teenagerů, popisuje Králová z Transparentu (Rozhovor) Oplzlé výslechy na sexuologii se týkají i trans teenagerů, popisuje Králová z Transparentu (Rozhovor) 6. dubna 2022 11:30

„Jsem trans. Tedy lépe řečeno, chtěl bych být. Vždycky jsem si myslel, že opustím politiku dřív, než to řeknu nahlas,“ napsal v otevřeném dopise. Proces přeměny bude ještě trvat několik let a podle BBC politik stále raději používá zájmeno „on“.

Poprvé o své genderové identitě prý přemýšlel v osmi letech a v dospělosti se před svou identitou snažil roky „utéct“. Nakonec si ale prý uvědomil, že konečně objevil své skutečné já a není za co se stydět. A přijetí doporučil ostatním lidem, kteří možná hledají, jaká jejich genderová identita je.

„Rozhodně byste neměli nic uspěchat a snažit se za každou cenu najít nálepku co nejdříve,“ řekl Wallis. Řekl, že by si lidé měli dát dostatek času na to, aby se skutečně poznali. 

Znásilnění a vydírání

Kromě samotného svěření se s identitou prozradil také Wallis, že se stal obětí vydírání, ale také znásilnění. Prozradil, že se s někým seznámil, ale nakonec nesouhlasil s tím, co měl s člověkem v posteli dělat a svůj souhlas odvolal. Dotyčný muž se ale prý stejně rozhodl, že si udělá, co chce. „V tu chvíli část mě zemřela a já se ji stále snažím znovu najít,“ řekl Wallis s tím, že má dodneška noční můry.

Doporučeno
Guardian píše o Praze. Pozastavil se nad rostoucím bezdomovectvím Guardian píše o Praze. Pozastavil se nad rostoucím bezdomovectvím 18. dubna 2024 17:43

Obrovské pocity strachu přišly také v momentě, kdy podle podezření ujel z místa nehody. Tehdy ho prý přepadl velký pocit strachu a Wallis se dostal do stavu, kdy nevěděl, co dělá. Jeho případ je podle místní policie stále v šetření.

Domů
Sdílet
Diskuse