Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
29. dubna 2022 18:39
Čas čtení 1:03
Vojtěch Vanda

VIDEO: Policie při projížďce pražskými Kobylisy zadržela mladíka s 200 gramy marihuany, LSD, kokainem a plynovou pistolí

VIDEO: Policie při projížďce pražskými Kobylisy zadržela mladíka s 200 gramy marihuany, LSD, kokainem a plynovou pistolí
Zdroj: Policie ČR
ZAJÍMAVOSTI POLICIE ČR
Uložit Uložené

Mladík si všiml motorizované jednotky policistů a snažil se nenápadně odejít. Tím víc ale na sebe upoutal pozornost a jeho taška plná drog byla objevena.

Někdy se policisté nestačí divit, na co přijdou během obyčejné projížďky městem. Například hlídka, která 26. dubna jela ulicí Bínova v pražských Kobylisích, narazila na dvojici mladíků v debatě. Když si jí jeden z dotyčných všiml, snažil se nepozorovaně utéct. Bohužel pro něj na sebe tím spíš upozornil. Policisté následně pochopili proč – v jeho batohu našli 200 gramů marihuany, kokain, LSD, desetitisíce korun i plynovou pistoli.

Doporučeno
Přes 10 let ji lidé na internetu sexuálně šikanovali, nakonec byla autistická trans youtuberka sama obviněna z incestu s matkou Přes 10 let ji lidé na internetu sexuálně šikanovali, nakonec byla autistická trans youtuberka sama obviněna z incestu s matkou 29. dubna 2022 7:00

Policejní hlídka ani nejspíš netušila, že při rutinní kontrole narazí na drogového dealera, když sledovala dvojici mladíků postávající u zaparkovaného vozu v ulici Bínova. Možná by je ani nekontrolovala, kdyby se jeden z nich poté, co si všiml, že je hlídka sleduje, nesnažil nenápadně vytratit z dohledu. Policisté se jej proto rozhodli zkontrolovat.

A při kontrole se nestačili divit, jelikož měl mladík opravdu plné kapsy. „Kromě několika gramů pervitinu, které měl v sáčcích po kapsách, se přiznal i k obsahu batohu, který držel v ruce. V něm policisté záhy nalezli dvě stě gramů marihuany, plynovou pistoli, třicet LSD papírů, dvě dávky kokainu, několik desítek tisíc korun a digitální váhu,“ popsal jejich obsah mluvčí policie Jan Rybanský. Druhý mladík u sebe zase neměl nic, co by bylo nelegální.

drogy lsd policie praha
Zdroj: Policie ČR

Nevyžádaná pozornost policie se tak mladíkovi s drogami dostala v mnohonásobně vyšší intenzitě, než by si býval přál. Byl totiž zadržen a převezen na policejní služebnu.

Doporučeno
Řidič na Českokrumlovsku slepě důvěřoval navigaci, skončil na sjezdovce. Škoda jde do milionů korun Řidič na Českokrumlovsku slepě důvěřoval navigaci, skončil na sjezdovce. Škoda jde do milionů korun 7. února 2024 17:36

„Případ si poté převzali kriminalisté třetího policejního obvodu a prověřují ho pro trestný čin nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, ze kterého je mladík podezřelý. V případě pravomocného rozsudku mu hrozí až pětiletý trest odnětí svobody,“ dodal Rybanský.

Domů
Sdílet
Diskuse