Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
2. května 2022 11:44
Čas čtení 0:49
Radim Šlechta

Termíny didaktických testů přehledně: Co maturanty tento týden čeká?

Termíny didaktických testů přehledně: Co maturanty tento týden čeká?
Zdroj: TASR/Ján Krošlák
NEWS MATURITNÍ ZKOUŠKY ŠKOLSTVÍ ZPRÁVY Z DOMOVA
Uložit Uložené

Shrnujeme, v jakých termínech proběhnou didaktické testy.

S pondělkem začínají maturanti psát didaktické testy. Studenti posledních ročníků středních škol budou skládat písemnou zkoušku z českého jazyka a podle vlastního výběru také z cizího jazyka nebo z matematiky. Řádné termíny didaktických testů proběhnou na všech středních školách jednotně, a to od 2. do 5. května.

V pondělí začali studenti prvním 135 minut dlouhým didaktickým testem z matematiky, ten druhý z anglického čeká část studentů od 13:00. Na jeho poslechovou část budou mít maturanti 40 minut, zbývajících 70 minut jim zůstane na čtení a prokázání jazykových dovedností. Všechny další termíny včetně časových limitů na splnění jednotlivých testů najdeš v tabluce níže.

Výsledky didaktických testů budou ředitelé podle CERMATu znát 15. května. Den na to začne i období ústní části maturitní zkoušky, které potrvá až do 10. června. Konkrétní termíny si ředitelé škol stanoví sami. CERMAT vydalo také seznam doporučení, jak k testům přistupovat, aby se ti co nejlépe podařili. Společně s přehlednými popisy všech didaktických testů je najdeš v tomto článku.

Předmět Datum Čas Časový limit
Matematika 2. května 8:00 135 minut
Anglický jazyk 2. května 13:00 40 + 70 minut 
Český jazyk a literatura 3. května 8:00 85 minut
Matematika rozšiřující 4. května 8:00 150 minut
Francouzský, německý, ruský a španělský jazyk 4. května 13:00 40 + 70 minut
Domů
Sdílet
Diskuse