Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
5. května 2022 19:13
Čas čtení 0:49
Radim Šlechta

Česko má nejdelší visutý most pro pěší na světě. Veřejnosti se otevře příští týden

Česko má nejdelší visutý most pro pěší na světě. Veřejnosti se otevře příští týden
Zdroj: Horský resort Dolní Morava
NEWS ZPRÁVY Z DOMOVA
Uložit Uložené

Česká republika vystřídala Portugalsko a postavila nejdelší visutý most pro pěší na světě.

Česko se do světa zapíše novým prvenstvím. Od příštího pátku obec Dolní Morava zpřístupní veřejnosti nejdelší visutý most pro pěší na světě. Návštěvníci se budou moci těšit na 721 m dlouhou procházku, na které se v nejvyšším bodě dostanou až do výšky 95 metrů nad zem. 

Cestu vysoko nad korunami stromů si budou moci návštěvníci horského resortu Dolní Morava užít už od 13. května. V Česku se otevře nejdelší visutý most pro pěší na světě. Sky Bridge 721 se nachází nadmořské výšce 1 110–1 116 metrů, nese jej šest hlavních nosných lan a jeho výstavba zabrala dva roky.

Anketa:
Měl/a bys odvahu se po tomto mostě projít?
Ani náhodou, bojím se výšek!
Jasně.
Budu se bát, ale překonám se.
Ani náhodou, bojím se výšek!
17 %
508 Hlasů
Jasně.
52 %
1532 Hlasů
Budu se bát, ale překonám se.
31 %
898 Hlasů
SkyBridge 721SkyBridge 721SkyBridge 721SkyBridge 721
Zobrazit galerii
(7)

Lístky na atrakci je možné zakoupit již nyní se slevou. S registrací je cena prohlídky 350 Kč za dospělého, bez ní za 390 Kč. Děti mají lístky za 245 Kč. Vstupenku je možné doplnit také o cestu lanovkou. V takovém případě se ale cena vyšplhá až na 880 Kč.

Sky Bridge 721 nyní sebral prvenství portugalskému 516 Arouca, jehož délku překonal o více než dvě stě metrů.„Připravte se na jedinečný moment, kdy se ocitnete 95 metrů nad hlubokým horským údolím. Po 721 metrů dlouhé lávce přejdete z jednoho horského hřebenu na druhý. Vykročit bude chtít trochu odvahy, ale garantujeme neobyčejný zážitek na celý život,“ píší provozovatelé na stránkách.

Domů
Sdílet
Diskuse